Тоа ви е пресметано во просекот одпозади на свидетелството. Хахахахаха, дечки без страв уживајте малку. Почнувате ново поглавје во животот. Име презиме, национала, етничка и полова припадност. ЕМБГ, Адреса, Смерот и такви слични работи...
Ima nekoj pdf od knigite za prva godina medicina: anatomija, latinski jazik, fiziologija i higiena so zdr. vosp.?
Здраво дечки!Сакам да прашам за упис во фискултурно дали мора изводот да не е постар од 6 месеци? Ве молам одговорете мии
Moze nekoj da mi kaze dali za upis vo sredno se vazat diplomi od osvoeni mesta od opstinski i regionalni natprevari, ili samo drzavni? Fala odnapred : )
Само од државни. Општинските и регионалните не ги признаваат. Ако имаш повеќе државни, во предвид ја зимаат само таа со највисоко освоено место. 1 награда носи 3 поени, 2 награда 2 и 3 награда 1 поен. За меѓународна награда се добиваат максимални 5 поени. Лани на ранг листите воопшто и не им ги впишаа овие дополнителни поени, па имал или не државна диплома, максимумот беше 75 поени.
Kolku shto znam, ne se polaga priemen ispit vo opsta, osven ako brojot na prijaveni e pogolem. Duri togas bi trebalo da se polaga priemen (mislam samo mkd, mat i stranski jazik ama ne sum sigurna) : )
Здраво на сите, Дали некој може ве молам да ми објасни како оди електронското пријавување за во средно училиште оваа година?
Добро успеа ли некој да аплицира? Веќе 2 саати чекаме, пополнета цела пријава, а тоа кругчето само врти.
Моја братучедка успеа. А не ми е јасно зошто не одите дирекно во школото, ем побрзо ем поефикасно. Сепак вие си знаете