Ohh ke vidime sto ke narpavat ovaa godina. Samo najloso e deka ostavaat se do posleden moment i verojatno konecnata rang lista ke izleze na 18 Juni a sakaat priemen da dadat na 20.
Ne znam dali moze drugi sto ne aplicirale da ja vidat, ja davaat online na tvojata aplikacija za sredno kade sto se bodovite. No, mozes da vidis samo za srednoto kade sto si apliciral, seuste ne se postaveni na stranite na ucilistata.
Ако чекате на МОН сте се излажале, тие и за стипендии и за било какви други конкурси секад им паѓа странава. Братучед ми се запиша во ГУЦ они си имаат на страната објавено, баш и другиве стручни шо праевме муабет со стрина ми од сабајле имале на нивните веб страни. Гимназииве кај што има најголема навала плус пуштаат бубачки за приемни ради големите бројки први треба да објават на нивните веб-страни а нигде ги нема еве сега на една членка и reply-нав во друга тема баш отворив Орце,Корчагин... ништо нема. Ако сте од Скопје најубаво одете на огласна во школо видете бар таму МОРА да има.
Добар ден, да ве прашам нешто. Доколку училиштето кое бара минимум 60 пиени за упис, дали може да се аплицира со помалку па да одлучува училиштето или системот те отфрла автоматски? Ви благодарам
Може да се аплицира, ама после тоа ќе те отфрлат. Од втор пат може да успее уписот. За да им се пополнат местата.
Ти благодарам за одговорот, Уште ова училиштето ќе те отфрли или при самата апликација на интернет системот ќе те отфрли?
Не отфрлаат одма. Објавуваат ранг листа на примени кандидати. Таму ќе ги пишува и тие што се одбиени.
Може, имаат одреден број на места и за со помал успех, немаш што да изгубиш. Ако не прв, можеш и на втор уписен рок да идеш...
Дали диплома од освоено прво место на државен спортски натпревар ја признаваат за дополнителни поени?