Ја имам пиено персен. Ептен ретко. На листата на состојки нема состојка која е високо ризична за детето.
Фокусирај се 200% на бебенцето и радувај му се, пуштај му музика, разговарај си со него како со голем човек, раскажува му приказни, пеј му, јас така се изборив со анкциозност и нервозата тој период, не ме интересираше никој освен бебето, и двајцата бевме среќни, пробај, земи здив и уклучи за сите едно големо ИГНОРЕ
Dali smee caj od matocina dodeka dois? Ili nekoi apcinja za smiruvanje? 10 den od carski sum epten se osekjam slabo ,bez apetit so sila jadam i mi e tesko posle, osekjam malaksanost i nervoza... Krvnata slika e super osven hemoglobinot a za.nego pijam apcinja, plus prodolziv so premama sto.gi.piev vo bremenost,mg i vitamin C no pak nemam energija. Sekoj sovet e dobredojden
Додека бев бремена користев спреј галапро за грло имав болки, безбеден бил з трудници. 2 3 пати се прснав и другото беше на чаеви супи инхалација и помин. Е сега ме болеше заб сношти мн а во упатството знам пишуваше и за болка во заб дека помаг се прснав еднаш. Сега нз дали добро постапив а дојам. Дали некој го има користено?
Ако има некоја мајка што во бременоста имала недостаток на витамин Д да ми каже за време на доење колку смее да се внесува од овој витамин ? На долна граница ми е, пред да се породам пиев од 2000 ИЕ.
Не сум прашала, ама по 1000 пијам и тоа не секој ден. А и додека бев бремена не пиев редовно. А под граница ми беше. Лето е, надвор сме. Може сам се качил.
Дали некоја имала алергија про доење? Знам лоратидин не се пие бидејки се излачува низ млекото, намачкав течна пудра, ама ќе полудам од чешење,само со вода се туширам
Супер ако може. Кога се породив со поголемото, неговата матична ми забрани да пијам било што од витамините. Не ми се свиѓаше овој став па овој пат сакам да си праам по мое, само со дозава не бев сигурна.
На ендокринологија одам редовно, само сега не можам дека сум тазе породена, се породив пред да успеам да се видам со докторката за последен извештај пред породување инаку ќе се имав договорено колку да пијам сега
Имам 10 месечно бебе и дојам, сега морам да пијам 20 дена Дпксициклин, а живеам во Германија. Докторката ми рече да го прекинам доењето, а малата плаче, вика, сака да цица. На овој веб сајт што го имате погоре прикачено, проверив и покажува мал ризик. Не знам што да правам. Пиела ли некоја до сега Доксициклин или да прашам дали може друг антибиотик? Благодарам
Е зошто да прекинуваш доење, не може друг да ти препише? Мој совет е да ја прашаш дали може да земаш амоксицилин.
Прашај дали може замена со друг посоодветен антибиотик, ако имаш правено антибиограм. Сепак доксициклинот не се дава без причина и не може да се замени со амоксицилин или некој друг антибиотик што се компатибилни при доење, бидејќи ни спектарот на дејство не им е ист, ниту пак делуваат врз истите бактерии.
Ми рече не може со ништо друго, бактеријата била резистентна, за жал. А малата вреска, си сака доење...тешка ситуација