Здраво,позитивна сум на ковид а го дојам бебето(2 месеца е),ми дадоа антибиотик Панцеф,дали некоја одвас пиела ме интередира да не има некои негативни последици
Me boli grloto i mi se sleva sekret kaj krajnicite. Imam za lizenje pantenol no nema efekt. Doma imam angal sprej dali da koristam? Na neho pisuva za doilki po preporaka. A bebceto momentalno vadi zabi i ima temperatura a i na preponi se crveni...poradi bebceto neznzm sto da pravam.
Штом пишува по препорака, мора да се консултираш со матичен доктор. Да ти дозволи да го земаш. Можи ќе ти кажи и некој друг лек. Со лесно да минува.
Ти благодарам..немам никогаш ништо користено за желудник, меѓутоа имам многу болки вчера и денес...па се мислев што би можела да примам
Здраво Дали смеам Tylol hot за време на доење? Се чувствувам како дека ќе настинам...и претходно секогаш ќе си се напиев навечер Tylol hot и после ко нова бев. Ама сега за време на доење не знам дали смеам?
Не смееш ,освем со дозвола и консултација на доктор. Јас бев цела недела отепана. Само парацетамол земав навечер пред спиење и испирав нос со физиолошки. Многу цеден лимон и премногу чај, горен шеќер...
Тоа доктор треба да ти каже. Алмацинот е антибиотик, антибиотикот строго по препорака од лекар, а фервекс мислам дека не смее, само парацетамол.
Фервекс не, парацетамол и бруфен може. Антибиотикот може исто така, компатибилен е со доење, освен при алергии на пеницилин.
Здраво на сите. Ми треба инфо дали имате искуство со Пронизон таблети за време на доење? Бебуш има 5 ипол м. ❤