Е искрено не знам, ќе те излажам што и да кажам. Јас пиев на почетокот по пораѓајот, после тоа пиев спорадично, а сега ич.
Имам ковид и 3 дена носот ми е затнат скроз, ми се смачи веќе. Матичнава септаназал ми дава па се предомислува, па ај не е скроз докажано смеело или не. Дојам само еднаш на ден пред спиење. Не знам дали да се прскам или да препорачате некој друг лек ако имал некој слично искуство. Физиолошки, аква марис, па и диво оригано пробувам, ментолни креми под нос, ништо не ми помага.
Има мајка што доела и пиела метил допа? Со консултација со интернист ми ги даде да ги пијам, а дојам. Сепак ми е многу жал за бебе што ги пијам. Не ми се симнуваше поинаку притисокот.
Немам пиено, немало потреба засега ама нели тие се дозволени во бременост за регулирање на притисокот? Некако ми има логика штом може во бременост, не би требало и за доење да е проблем ама пак нека пише и некој друг.
Да и во бременост се безбедни. Никогаш сум немала покачен притисок, се надеваме нема да продолжи, се надевам е нешто времено, дека постојано сама, напната , ненаспана. Затоа пишав дали имала и друга мајка ваква ситуација, па после се стабилизирал притисокот.
Јас пиев откако се породив имав висок притисок уште во болница ми дадоа, 4дена таму пиев и ми рекоа по потреба и дома ако ми се покачи пак да се напијам
Здраво, дали може да се користат макмирор комплекс вагиналети за време на доење? Дали некоја членка користела?
Луѓе јас многу се разболев, затната сум скроз, осеќам дтрашен притисок во синусите, ми солзат очите, кивам, имам дијареа, болки во стомакот, гадење… тем малце 37.5. Што да пијам, како да си помогнам, немам сила за ништо, страв ми е и бебето да не го разболам.
Proven urgent C пробај, мислам дека е дозволено. Мислам дека @AngelOfArh имаше пишано дека пиела додека дои
Можам ли 2 да испијам? Сабајле пиев поарно ми дојде ама сеа пак се затнав цела. Цела десна страна ми е затната, ми е страв бебе да не префати?
Не, 1 дневно се пие. Прилично голема количина има и витЦ и цинк и витД и бетаглукан. Има 2 типа на Ургент Ц, едните се 7 во пакување се пијат 7 дена, ко за настинка, другите се 30 и се пијат цел месец како за подобрување имунитет.