Дали некоја мајка употребувала Нео- пенетран вагиналетки за време на доење? Ми ги препиша Др заради инфекција и ми кажа дека се безбедни. Сепак искуство би ми било добредојдено, паралелно со алмацин капсули ги земам. Ептен ми е шубе вака кога земам лекови.
Што смее да се пие за настинка со болно грло и температура за време на доење, парацетамол знам дека може.
Дали сте пиеле цитерал а да доите? Матичниот препорача да се пие после доење. На е лактанција пишува низок ризик,во упатството пишува да не се земаат при доење Имам воспалени крајници,за никаде сум
https://www.e-lactancia.org/ Jas od tuka se i formiram što može što ne.. no nasite matični kako da ne sakaat da se informiraat pa se ednoto isto... Inaku sertificirana strana e kade što ja pisuvas aktivnata sostojka na lekot i ti dava dali ima rizik ili ne, i dokolku ima rizik ti dava preporaka na sto bi moželo da se oslonis vo taa situacija... Mada pak ke kazam nasive dr. se mlitavi na ovaa tema, eventualno samo konsultacija so laktaciski konsultant i ke bide se objasneto.Za bolno grlo znam da spricnam propolis, no da bide bez alkohol vo nego.. ketonal imam pieno za bolka.. antibiotik dosega ne sum piela,no dokolku treba klindamicinot mi go dava kako bezbeden, taka što samo zdravlje i da ne mi pritreba ni na mene ni na vas.☺️
Знам и јас се информирам тука. Конкретно за цитералот,овде пишува низок ризик,во упатството пишува да не се зема при доење,матичниот педијатар подобро би го заменила со Панцеф. Одговорот беше дека е премногу агресивен за негова возраст(6м) а панцеф веќе ако се разболе може и он да прима. Јас го испив цитералот,освен што ми се намали млекото(не знам дали од антибиотикот или од болеста) други реакции немаше.
Има од Freezederm на природна база, во Зегин ја има, ректална крема за хемороиди. Други не смее. Пиј редовно пробиотик и потечна храна, доволно течности.
Смеам да се напијам б6 додека дојам? Или нешто друго? Имам проблеми со спиењето и промени на расположението и нервози...
Смееш се, јас пиев едни грчки ферофолик доста се ефикасни, иначе сите препарати со железо се дозволени. Земај и плус вит ц