Мајки шо смее за болно грло да се пие ? Од вчера имам некоја болка и гребење, не знам дали смее од апчињата за лижење шо се ?
Според chat gpt најмала доза еднаш/два пати може. Да не е на долг период инаку генерално е safe за кратка употреба.
Sto napravi so zabot ako ne ti e tesko da kazes? I kakva anestezija ti stavaa bidejki so bezadrenalinska se osekja bolka a samo takva smee kaj doilki....
Ми го извадија забот,каква анестезија ми ставија стварно не знам,ама болка не осеќав.. Му кажав на заболекарот дека дојам,ми рече дека не смета воопшто бидејќи таа анестезија била во вилицата само. Јас за секој случај 2ипол саати не дадов да цица
Што е дозволено за алергија од полен за време на доење? До сега издржував, но почнува се повеќе да ме гуши. Со кој доктор да се консултирам со општ матичен или? Иначе пред бременоста пиев Никсар таблети
Ништо, мене пулмолог ми рече ништо, се поминува низ млекото, само некој спреј ми рече, ама ужас не дишам…
Од страна на спреј што може ти кажа? Прскам солена вода ама џабе, имам грутка во грло не можам воздух да земам. Предходно прскав Момокс во нос во комбинација со Никсар тоа ми беше пишано од специјалист оториноларинголог. Ужас сум со алергија до инекции во нос имав дојдено
Леле ич не ми текнува како беше… знам дека ништо не ми помогна, се мислам инхалации да си направам со физиолошки.
Јас си одев на пулмолог. Ништо посебно не одобрува да ти кажам, користам само Спиромакс(тоа ми е мене редовна терапија) и спреј во нос ми дозволи Риноко. За таблети тешко, не ми дозволи ама среќа па и терапијава ми е погодена, немам мака. Нај убаво консултирај пулмолог, они се сепак стручни за такви проблеми.