Мајки има ли дозволен колаген за доилки ? скроз се упропастив веќе, коленото и кичмата ми скинаа... ама страшна болка имав вчера и денес на коленото, неможев ни да седнувам ни да одам цццц... имам дископатија одамна па се мислам да не ми е од тоа, да не ми се враќа пак ама сакав да земам и колаген.. а и лицето ми се упропасти, на чело куп акни ми се појавија, не знам со што да намачкам ( а никогаш во животов не сум имала таков проблем )
Колагенот е протеин кој е составен дел од нашите ткива, нема зошто да не е дозволен при доење. Само барај некој што почист, да не е со некои плус додатоци кои не се препорачуваат при доење.
Женски некако овие денови се осеќам мн изнемоштено, бебка спие доста лошо, дојам обилно и навечер на 2ипол часа и преку дена на 3 -3ипол и некако се осеќам омалаксана. Ми излезе и афта а тоа кај мене е генерален знак за ослабен имунитет па сакав да почнам со некој додаток инаку пијам pregnacare + цвит и двит jameson. Денес од зегин земав marnys ампули со матичен млеч, шитаке прополис колострум вака како што читам може да се користи при доење - аптекаркара ми ги оредложи, матичната ја прашав ми рече ако пробај /// онака чисто дали некој ги има користено?
Здраво женски, дали имате нешто да препорачате за зарипнат глас при доење? Ме болеше грлото два дена, и од вчера почна да ми го снемува гласот, а денес е и полошо Што би можела да користам? Друго ништо немам, не кашлам, не ми течи носот.
Од таблетите за лижење само пантенол смеело така доктор ми кажа. Е колку помага за глас не знам, но пробај. Ако е ларингит повеќе ладно одговара...