Употреба на лекови за време на доење

Discussion in 'Бебе' started by delvi, Jan 10, 2018.

1. sani99

sani99 Популарен член

Мајки има ли дозволен колаген за доилки ?
    скроз се упропастив веќе, коленото и кичмата ми скинаа... ама страшна болка имав вчера и денес на коленото, неможев ни да седнувам ни да одам цццц...
    имам дископатија одамна па се мислам да не ми е од тоа, да не ми се враќа пак ама сакав да земам и колаген.. а и лицето ми се упропасти, на чело куп акни ми се појавија, не знам со што да намачкам ( а никогаш во животов не сум имала таков проблем )

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Колагенот е протеин кој е составен дел од нашите ткива, нема зошто да не е дозволен при доење. Само барај некој што почист, да не е со некои плус додатоци кои не се препорачуваат при доење.

sani99 likes this.
  3. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Таблета драмина против повраќање дозволено е да се пие?

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Женски некако овие денови се осеќам мн изнемоштено, бебка спие доста лошо, дојам обилно и навечер на 2ипол часа и преку дена на 3 -3ипол и некако се осеќам омалаксана. Ми излезе и афта а тоа кај мене е генерален знак за ослабен имунитет па сакав да почнам со некој додаток инаку пијам pregnacare + цвит и двит jameson. Денес од зегин земав marnys ампули со матичен млеч, шитаке прополис колострум вака како што читам може да се користи при доење - аптекаркара ми ги оредложи, матичната ја прашав ми рече ако пробај /// онака чисто дали некој ги има користено?

5. unamargarita

unamargarita Истакнат член

Здраво женски, дали имате нешто да препорачате за зарипнат глас при доење? Ме болеше грлото два дена, и од вчера почна да ми го снемува гласот, а денес е и полошо Што би можела да користам?
    Друго ништо немам, не кашлам, не ми течи носот.

6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Супа, прегорен шеќер, медот стоен во кромид-лук-ѓумбир сецкан...

LEA24 likes this.
  7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Јас земав Трахисан (не знам дали е дозволен, но ме потсмири) и пијам топол чај.

8. LEA24

LEA24 Истакнат член

Од таблетите за лижење само пантенол смеело така доктор ми кажа. Е колку помага за глас не знам, но пробај. Ако е ларингит повеќе ладно одговара...

9. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

девојки од вчера сум со тт, црвено грло имам ко и ко имам чепчиња гној ама не сум сигурна. Денес цек ден сум со ракија и бибер врзана околу грчло а за тт почнав со парацерамол на 4 сати ама ни немаше дејство па зедов бруфен и пак сум со тт …до 38,8 тера.
    бтв малото ми е 4 недели плус прскам прополис и гаргара со бетадине ,,,,,нешто друго да ми предложите и дали ако ми де влоши состојба можам да пијам антибиотик?

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Најверојатно ангина имаш, ако го доиш уште поубаво, му пренесуваш антитела. Има антибиотици кои се дозволени со доење, јас пиев Цефалексин.

NIKA@ likes this.
  11. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Јас би ти рекла да претрчаш на доктор. Јас така дома се лечев на крај и јас и бебо завршивме со антибиотик и тоа јас со сумамед. 6 месеци имаше тогаш он и го доев. Има лекови што се дозволени за време на доење, подобро да се излечиш за 3 дена одколку да се мачиш со недели.

NIKA@ and flower55555 like this.
  12. flower55555

flower55555 Популарен член

Да појдиш на преглед, јас пиев Амоксиклав за загноени крајници и доев нормално.

NIKA@ likes this.