Iskreno da ti kazam 3 pati do sega piev antibiotik Cefaleksin, amolsikkav i pancef.. posledno piev pancef porafi vospalenie na uvo, bebceto mi bese godina i mesec. Mi kazaa nisto strasno. A sto e so muabetot deka treba da go odbies? Zosto? Ti si majka i najdobro znaes do koga sakas i koga mislis deka e potrebno da go odbies. Ne slusaj nikoj !
И јас пиев Панцеф после царскиот. Сакам бар до 2 години да го дојам. Би доела и до 2ипол. Само што ќе слушнат колкаво е, аа мајка мора да го одбиеш големо е, не е тоа веќе млеко вода е. Ај од постарите да слушнам вакво мислење, ама општата матична е колку мене, од нејзе не очекував ваков став. Открив и хипер, пијам по 20 мг тирозол, интернист вели слободно не смета на доење, ендокринолог вели консултирај педијатар. Педијатарот ми дозволи, секако бебе цица само за заспивање и преку ноќ еднаш или два пати. Матичната и тогаш ми рече мора да престанеш. Ми се чини дека ќе ја менувам во скоро време. А до сега никогаш не се разболел, заби вади без проблем, цврсто дете, напредно, нема седнување. Се некако си препишувам на доењето.
Јас имам пиено куп лекови меѓу кои и антибиотици,сите дозволени во бременост и доење,доев 2 год и фала богу имам здраво дете,не му пречеше ништо