1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Употреба на лекови за време на доење

Дискусија во 'Бебе' започната од delvi, 10 јануари 2018.

1. СМН93

СМН93 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2025
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    67
    Iskreno da ti kazam 3 pati do sega piev antibiotik
    Cefaleksin, amolsikkav i pancef.. posledno piev pancef porafi vospalenie na uvo, bebceto mi bese godina i mesec. Mi kazaa nisto strasno. A sto e so muabetot deka treba da go odbies? Zosto? Ti si majka i najdobro znaes do koga sakas i koga mislis deka e potrebno da go odbies. Ne slusaj nikoj !

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    2.931
    И јас пиев Панцеф после царскиот. Сакам бар до 2 години да го дојам. Би доела и до 2ипол. Само што ќе слушнат колкаво е, аа мајка мора да го одбиеш големо е, не е тоа веќе млеко вода е. Ај од постарите да слушнам вакво мислење, ама општата матична е колку мене, од нејзе не очекував ваков став.
    Открив и хипер, пијам по 20 мг тирозол, интернист вели слободно не смета на доење, ендокринолог вели консултирај педијатар. Педијатарот ми дозволи, секако бебе цица само за заспивање и преку ноќ еднаш или два пати. Матичната и тогаш ми рече мора да престанеш. Ми се чини дека ќе ја менувам во скоро време.
    А до сега никогаш не се разболел, заби вади без проблем, цврсто дете, напредно, нема седнување. Се некако си препишувам на доењето.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    4.958
    Јас имам пиено куп лекови меѓу кои и антибиотици,сите дозволени во бременост и доење,доев 2 год и фала богу имам здраво дете,не му пречеше ништо

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.