Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Употреба на тампони

Дискусија во 'Тело' започната од Secilly, 10 декември 2009.

?

Употребувате ли тампони?

1. Да, редовно

177 глас(а)
    12,8%
  2. Да, но ретко

359 глас(а)
    25,9%
  3. Не

848 глас(а)
    61,3%
  1. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Понекогаш ми се навистина потребни тампоните ама немам добро искуство со нив. Секое користење добивам инфекција, претпоставувам од нечистата крв која ја задржувам така подолго во мене :(

2. PinkPanterka

PinkPanterka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    155
    Користам тампон кога носам сукња или фустанче,а имам добиено и го менувам на секој 2-3 часа.Треба почесто да се менува за да немате никакви проблеми. ;)
    На почетокот ми беше чудно кога го носев и кога требаше да го извадам но,со тек на време се навикнав.Еден другар се зеза и ни вика да не имате ставено од тоа вештачкиот пенис кога му кажуваме дека имаме добиено :lol: :rofl: :D

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Си купив конечно об тампони, пошто викендов сум на роденден- а ќе ми биде прв ден,сакам едно залепено фустанче да носам а влошката ќе се познава :doh:
    инаку не сум употребувала тампони,па сакам да ве прашам отприлика на колку време да ги менувам саат,два,три... -за да не направам беља :$

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сум прочитала дека тампони се менуваат на секои 2-4 часа. :)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Почнав да користам тампони од време на време, само кога навистина имам потреба за тоа. Кога сум на одмор, кога одам на пливање или кога морам заради облеката.
    Удобно ми е, не го чувствувам, ама сепак сум навикната на влошки и повеќе нив ги користам.

6. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Јас неможам да користам тампоми односно џабе ми е. Ми тече премногу крв ко фонтана сум |( , а многу сакам да користам тампони

7. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Веќе неколку месеци активно користам тампони, прееееееееееееезадоволна сум! Користам ОБ мини или лајт дејс, ги менувам зависно од тоа колку ми тече крв, првите 2-3 дена на 2-3 саати, потоа на 5-6 саати, во упатството пишува дека може на 6-8 саати да се менува, зависи од тоа во кој ден сте.
    Тампоните се најдоброто нешто што е измислено за жената!

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Тампоните се навистина најдобро нешто за нас, во сите прилики кога посакуваме да немаме добиено. Можеби на почетокот се навистина непријатни, но со тек на време не се ни чувствуваат.

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Тампони само ако добијам на одмор..ич не сакам да ги ставам,а имав другарка која не користеше влошки секогаш тампони,сигурно е и тоа како се навикне човек |(

10. The.Rainbow

The.Rainbow Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    32
    Јас еднаш сакав да користам додека бев на одмор,пошто ете баш тогаш ми дојде,а јас сакав многу да се бањам.Ама во последен момент се предомислив.Имам слушано дека не е убаво да се користат,посебно ако сте сеуште "девица",a и чуството не било пријатно.Плус постои можност да ви се заглави.И многу боли коа се става и коа се вади.Незнам за мене е многу комплицирано.Освен ако не ви е навистина итно и потребно,за секојдневна употреба не го препорачувам.Влошка си влошка ;) :P

11. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Абе зш да не тоа си е избор, кој сака може тампони, кој сака може влошки да користи, јас сега за сега на влошки сум си, ама во иднина зш да не пробам и тампони...

12. eli2622

eli2622 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Имам 16 год , на одмор сум на датумот баш кога треба да ми дојде и мн се нервирам и не знам шо да правам .. пошо не сум скината ..не знам дали треба да сум скината за да ставим тампон.. иако никогаш не сум користела.. плус сакам да се капам... и не знам дали кога ќе влезем во вода ќе се надуе тампонот.. ми треба хелп =\

13. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Ќе си ставиш пред да влегуваш во вода и нов кога ќе излезеш. Не се секирај, ништо посебно нема да ти се случи, има мини тампони доколку се плашиш за невиноста, прашај во аптека, ќе ти дадат такви. Пази само какви ќе земиш, јас лично сум осетлива на Вириана, а од О.Б немам гајле, нон стоп ги користам ;)
    И не му ја мисли на тампонот кога ќе се капиш, ништо не може да ти се случи, прај си се нормално, пошто и крварењето намалува кога си во вода, а откако ќе излезиш, оди во пресоблекувални/вц-а некаде смени го со нов и немаш гајле ;) Со среќа и убав помин на одмор :*

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
  15. eli2622

eli2622 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    ми е страв да не се поремети нешо .. па после да не ми дојде 3 месеци =\ .... зошто ја имам редовна менструација =\ ..се мислам да одам на доктор да ми препише некој апчиња за одложување на менструацијата.. ау се нервирам.. не сакам да легам на плажа .. ми се капее .. :]

16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    дали сите девојки можат да употрбувааат тамнони или има некои предрасуди ?

17. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    И јас се мислев како тебе, ама во никој случај немој да земаш апчиња. Не ти ребаат хемикалии. Земи си фино лепо мини тампони и готово. А кога бев помала на купачите ставав влошка и облакав шорц и така одев на плажа. Пред да влезам во вода одев во соблекувална ја фрлав влошката па одев да се бањам па ке излезам па пак ке ставам нова влошка и се така... Годинава ме мрзи така да тампони ке си употребувам. 8)

18. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Избегнувам да ги користам,не поради непријатно чувство , туку поради тоа што циклусот ми трае 3-4 дена, но е проследен со обилни крварења.Така да,треба на секој час да си чепкам во вагината,что не е секогаш изводливо,се разбира. Ги користам обично последниот ден и ги менувам на 3-4 часа,зависно .
    Што се однесува до опасноста од инфекции, со редовна и правилна хигиена, инциденцата е сведена на минимум, такашто тој страв е речиси неоправдан.

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Тампоните ако правилно се стават не се чувствуваат воопшто додека се внатре. Кога се наполнат и почнуват да тежат повеќе тогаш има можност да ги почуствувате оти се симнуваат пониско, ама шансите се поголеми дека ќе почуствувате кога ќе почне да ви протопува оти тампонот веќе не собира. Ако ги чувствувате тампоните откако ги ставите, не се доволно длабоко ставени и ги чувствувате оти ве допираат на ѕидовите од вагината, така да мушкајте ги подлабоко, не се плашете нема кај да се изгуби :)
    Јас користам исклучиво тампони веќе 10 години, а влошки само ако знам дека ќе спијам повеќе од 8 часа. За инфекции, не е тоа отворена рана па да му се плашиме, па и во не баш хигиенски услови(во пустина)сум ги користила.

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ретко употребувам ..
    само ако ми искочило да идам на базен.. или да добијам предвреме доколку сум на одмор :)