Има различни големини: Мини, Нрмал, Супер и Супер Плус. Ако ставиш од малите ви првите денови, сигурно дека ке протече. За првите денови купи си Супер Плус и менувај почесто, секои 2 часа.
Штом го чувствуваш не ти е добро наместен. Стави го повнатре, кога нема да го осеќаш тогаш е на место. Во овие јас што ги користам ОБ внатре си има и сликичка каде точно треба да се намести па земи си и ќе видиш. А за протекувањето мислам дека се дешава зашто не ти е убаво наместен. Или земи си поголеми. Ама дури и да ставиш помал од што треба, не би требало да го исфрлаш така Исто ко на влошките, и на тампоните има капки па најди си ги оние според обем на крварење
Абе да ве прашам нешто...Иако сум немала односи, не е проблем да користам од оние најмалите тампони, нели? Барем така имам слушнато
Не е проблем. Хименот е подалеку од должината на тампонот, неможеш да го скинеш или повредиш. И плус таков е мек и тесен, тешко да направиш беља со него И во случај ако осетиш некоја болка при ставање тогаш вади го. Ама не е никаков проблем ни од најголемите да користиш
Јас се плашам да не не го поставам правилно, па да ми заглави внатре Конецот треба да виси надвор, така?
Јас од кога користам тампони сум раат...со влошки мн сум не раат да не прокиснам ...а со тампонот немам мака...првиот тампон само ми се чуден кога ке го ставам, ама после немам мака...можам и со него да спијам
Скоро почнав да користам тампни и сум крајно задоволна. Особено за на одмор (моја среќа, секогаш на одмор имам). А и имам забележано дека откако користам тампони, имам пократки циклуси и помалку обилни.
Браво за тие што можат да ги истрпат тампоните Јас ставам само кога морам т.е. кога сум на плажа или морам да носам некој тесен фустан, и тогаш се чувствувам како меѓу нозе да имам колец многу непријатно чувство, се ежам на самата помисла
и јас користам тампони.. не често затоа што поудобно е со улошки но кога сум на плажа или ептен е нешто хитна ситуацијата.. и нормално боли кога го вадам ама не еништо страшно! и удобно е ако го наместиш убаво не се ни осеќа
Го местам баш како што треба, доволно длабоко, подлабоко не ни може проблемот е што некако ми пречи, го чувствувам туѓо. Изгледа мојава е пребирлива, само одредени предмети прима внатре
Јас планирам вечер да носам бидејќи ќе носам бели панталони, ама ми е страв после за вадењето пошто пети ден ми е и немам веќе толку многу обилно крварење ама сепак имам, па да не може да излезе после. Страв ми е некако.
абе ич немај гајле пополека тргниго за кончето и излегува ништо страшно и слободно носиси бели пантолони нема нешто по безбедно јас некни носев на 2риот ден кога имав тампон си ставив и бели пантолони уживав
Јас мислам дека никогаш не би носела тампони,едноставно ми е страв,а и мислам дека нема да се чувствувам убаво и дека се ке си мислам дека имам колче меѓу нозете .
Јас ова никако да го сфатам, како може да е покомотно со влошка цела, ја осеќаш и се, посебно на жешко не се трпи одколку тапмон минијатурен внатре што не го осеќаш Ама ај, вие си знаете, големи сте