Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Употреба на тампони

Дискусија во 'Тело' започната од Secilly, 10 декември 2009.

?

Употребувате ли тампони?

1. Да, редовно

177 глас(а)
    12,8%
  2. Да, но ретко

359 глас(а)
    25,9%
  3. Не

848 глас(а)
    61,3%
  1. kikiritka89

kikiritka89 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    Тампони користам само кога веќе сум 3-4 ден со менструација, а пред тоа никако бидејќи имам обилно крварење.

2. Sandraprilep

Sandraprilep Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Одкако почнав со тампони редовно ги користам ги менувам на 3-4 часа зависи кога како а за спање ставам улошка....тампон- поголема хигиена, нема страв да не ви протече, слободно носете бели панталони нема несакани дејства :rofl:

4. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    919
    Користам тампони само летно време кога имам добиено а сакам да се бањам и сончам.И мене на почетокот ми беше страв ама морав не сакам на плажа да седам со облека.Потешко го вадам и малце ме боли али тоа е секунда ништо страшно.

5. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Ne sum probala tamponi i stv mi e strav,nezz zashto

6. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Nemam probano,malce sum skeptik okolu toa stavanje-vadenje.Mi e strav da ne napravam nekoja belja,pa da ne mozam potoa da go izvadam.A i ne sakam da se burickam tamu dole koga e krvavo!

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    За сите оние што прашувавте какви се тампоните од Кам- исти како и сите други, а многу поекономични.
    56 тампони за 150 денари мислам, за таа цена се продава пакување со 16 од О.Б.

Не знам дали во сите маркети на КАМ има само нормал, сакав да земам супер, ама немаше.
    Како и да е, задоволна сум и ги препорачувам.

8. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Користам тампони само кога менструацијата ми е заслабната, бидејќи првите денови ми е многу обилна.

9. VanillaSky

VanillaSky Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    До пред една година и јас како повеќето од вас девојки бев скептик,но имаше ситуација каде што ми беше неизбежо да носам тампон ( бело кратко фустанче, и долга журка) и ставив и да ви кажам си поминав без грижи и без нелагодност и неред. И одтогаш редовно си користам,а понекогаш и за спиење но прочитав дека не било добро да се носи тампон при спиење па ке почнам да не практикувам во спиење да носам. Инаку не се двоумете,навистина се одлични,а ако имате страв или не знаете да ги употребите ке видите во самото пакување има упатство со слики. :)

10. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
  11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    И јас не користев, ама ова лето вториот ден од одмор ми дојде и забодев 8 евра во Грција за тампони Ob оу јее :rock: Првиот ден бев малку како скептична, како патка одев, неможев да правам ништо, страв да не потече, ама менував на 3 часа и немаше проблем. Е вториот ден веќе почнав и во вода да си влегувам со него и немаше проблем. А најјако беше кога на сред пливање гледам еден лебди во водата, и мислев мојот е па ме фати паника, ама излезе дека некоја друга несреќничка била таа. :D

12. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    Прв пат тампон си ставив лани за нова година. 31 декември ми беше втор ден , а фустанчето кое го купив за вечерта не беше баш за да се носи со влошка, така да одлучив да купам тампони. Уште првиот правилно го наместив и воопшто не го осеќав, е тоа беше чудното што воопшто ништо не осеќав :lol: После сфатив дека така и треба. Верувајте нема ништо поубаво и почисто од тоа да се користат тампони. Не чувствуваш дека имаш менструација. :D

На slatki4kapp му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Вчера падна муабет за тампони и оп темава. :x

Абе нема шанси. Да пикнам тампон и да знам дека ми стои таму, дека има нешто, ќе умрам јас така со таа помисла. :rofl: Влошка је права ствар за мене. Ова пикање, вадење тампони, ух ќе се расплачам, на вакви работи сум многу емотивно нестабилна. ;( :rofl:

14. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Јас па не можам да употребувам тампони,ми создаваат непријатно чувство.

15. la-lita-e

la-lita-e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    151
    london-girl
    Сигурно не го ставаш убаво,иначе не се ни осеќа. Јас многу пати сум се изразила За тампони,јас толку многу време ги користам,мислам нема веќе да издржам ако се оставам само со влошка тие денови. Користам само од тие секојдневните влошки шо се. Повеќето шо се против не знаат шо испуштат,не е онака гадно како со си го представувате. Мене пак ми е погадно и нехигиенски да се сетам како ми беше првите денови порано само со влошка-лом се правиш,незгодно ти е кога одиш,се секираш ако си некаде настрана или патуваш да нема некоја незгода. Со тампонот се знае-чисто е,сигурно и на раат.

На AhThatFemaleProblems му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Такоџе „ЗА“! :) 100 пати ми е поубаво со тампони, отколку со влошки да се расправам. Го вадиш, виткаш фрлаш и таман е, не си исполепена целата наоколу како што знае да се распореди на влошката :puke:
    Единствено мака ми е да си ја погодам големината, пошто последниов пат зедов едни од КАМ ама изгледа ми се многу малечки тие, па кога кашлам знаат и да ми подизлезат :tmi: :lol: затоа тука одма реагира секојдневната и спасува живот :) последниот пат кога имав нив ги ставив ама не ги користам повеќе, пак ќе си земам О.B.. скапички се тро, жал ми е што немам начекано кај нас некое си хипер хипер пакување за цела година да си купам (освен еве ова од кам што не ми одговара, а не видов да имаше разни големини..). Да не имате некаде на друго место видено така поголемко пакување?

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.387
    Допаѓања:
    103.189
    Имаш во ДМ, не знам што квалитет се, не ми се пробани, ама на ум сум да пробам. Јас цело лето раатот го видов со нив, најверојатно и зимава пак ќе си продолжам, само за навечер ќе ставам, еве веќе два пати како се оставам само со влошка, ама не ми е удобно.

18. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    сигурно никој нема да ми верува дека сеуште во ДМ немам отидено и покрај печеесе канења дека „утре ќе отидам“ :D фала за информацијва, прво слегување накај центар ќе се отампонам :))

19. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Пред да останам бремена речиси цело време користев тампони оби презадоволна бев од нив слободно се движиш и ги вршиш сите секојдневни активности исто како да немаш добиено :$

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Поубаво ми е со тампон, него со улошка. Посебно во лето и кога спортувам обавезно. Нема шанси на аеробик со улошка, цело време ќе се местам и на крај на часот ќе бидам лом направена. Ги користам исклучиво О.В. некако најнежни ми се, сум пробала со други, ама овие ми се најдобри