Ufff. -_- Ne odam na trening na plivanje zaradi pusta menstruacija.. PA, Dali e prepolaclivo da se stavaat tampomni? Mene iskreni, mi e stav pa taka da.. OSVET
Јас имам пливано со тампони, и стварно се супер работа, е сега моето пливање беше рекреативно, не знам што правите вие на тренинзите, многу ли се свиткувате или што? Прашувам, бидејќи еднаш ставив тампон и отидов на јога, и скоро ми испадна тампон, така да дефинитивно не е за јога, поради движењата, свиткувањата итн. Инаку, користам тампони одамна, поредовно влошки, ама ако имам некоја прилика која не сакам да пропуштам а треба да се чувствувам поудобно избирам тампон. Тампоните само не треба да се стават преку ноќ, инаку вршат работа. И користам само ОБ, од почеток со нив, па да не експериментирам со другите.
И јас би сакала да си купам тампони и да пробам. Па препорачајте ми какви да земам? Има нешто големини..? Појма немам, прв пат ќе ми биде ова Просветлете ме
за се има првпат, нели? Е сега, за големи има, како на влошките, така и тампониве. Исто и различни брендови имаш. О.б. - би ти ги препорачала најмалите , мини се викаат се со две капки, бидејќи си почетник , оние со 3 капки, нормал, се поголемки, т.е. подебелки од нив, должината им е иста. Јас летоска си купив од кам, на акција 100 тампони , нормал, за 60 ден. Презадоволна сум, си ставам и за вежбање некогаш кога имам пообилно, или при последните денови.
Обавезно об,големина средна ке си видиш како што се обележуваат влошкине така и овие.Совет за тие што почнувате со тампони, ставајте ги длабоко бес страв,ако не е ставен доволно длабоко ке си го осеќате како кол а после и тешко е да се поднамести.
Неверувам дека ке ти испаднел а посебно не поради свиткувањето. Сигурно си имала чуство такво оти кога ќе се напони ( а се полнат брзо посебно ако си во обилните денови) се има некое чуство на лизгање бидејќи е доста влажен. Јас имам користено кога бев на одмор баш тогаш ми дојде а бевме една недела во Бугарија. Не ставив и не се бањав само два дена кога ми е наобилна оти треба на пола саат да трчам дома од плажа за да го сменам. Закон е само треба да се стави што подлабоко само малку да се виси врвчето од тампонот тогаш не се осеќа ама ич исто како да немаш менстуација, ја осеќаш само ако те заболат јаниците, стомакот не ја сеќаваш дека ти тече по вагината супер се. Обично не ги користам оти се поскапи башка на работа одам по 9 саати неможам таму да си сменам некако шубе ми е, а не се препорачливи за спиење оти брзо се полнат треба да се мењаваат почесто.
Лани требаше да одиме на базен и мене ми беше дојдено.Имав среќа што ми беше последен ден од менструацијата.Мајка ми ми кажа да користам тампони и таа ми даде.Малку ми фалеше да заплачам додека го ставав.Кога седев во колата по пат, одвај седев.Кога влегов во водата неможев да пливам па отидов во вецето и го фрлив.Ми баше гајле, а и онака веќе ми привршувало.Послето на раат си се бањав.Една другарка пак ставала влошка кога била на одмор.Чудно ми е тоа, таа влошка нема ли да се познава дека ја носите?
^нормално дека влошката се познава и каде одат со влошки на плажа на 50 степени бе катастрофа наможам ни да се замислам,ако не си се цуствувала комотно со тампонот не ти бил убо наместен и доволно длабоко ставен во каналчето,значи покомотно нешт од тампонот нема до сега кога имаш циклус,требало да прашаш како да го наместиш....И внатре има упатство
Досега не сум користела тампон , но ова лето веројатно ќе морам.. Како што читав ..ваљда не е страшно како што јас си имам замислено во глава..
Ne sum ni koristela,ne ni znam kako se upotrebuvaat..:-\ bas sea mi paga da dobijam za odmor..ke nemozam da si se opustam..neznam sto da pravam..:-\ citav vo nekoja od temive ima apcinja za da ti kasni dali se stetni da se napijam sama ili moram na doktor da prasam?ako znae nekoj nesto neka pise ve molam.fala vi pozzz
Hmmm.. mislam deka podobro da ne upotrebus bilo kakvi apcinja za kasnenje, prodolzuvanje i takvi stvari, podobro ostavi koga ke ti dojde -togas, ako procita prethodno vo temava site gi falat tamponite i jas se soglasuvam so niv , ne gi upotrebuvam cesto, no navistina se podobri od vloskite, a i za na odmor se predobri, kolku -tolku ke se cuvstvuvas pokomotno.... A ako tolku sakas da upotrebus bilo kakvi apcinja, ti preporacuvam da se konsultiras so ginekolog
Сум користела на одмор и на понекоја свадба. Секој пат е било на крајот од циклусот. За редовна употреба не се препорачуваат, а и така не се практични во пообилните денови.
Епа телесниот отвор за кој се наменети е дупка,во симплифицирана варијанта како што сликовито си се изразила....или пак си машко .