Јас само еднаш имам користено тампони и немам убаво искуство. Обично имам обилна менструација првите 2 дена, со намалување до 5тиот ден. Со тампоните не можев да се прочистам убаво.Оние помесести парченца , како згрудена крв не можат да излезат со тампонот нели ?Кога добив ставив тампон , кога го извадов празен немаше ништо ,ај си реков прв ден е... тавам друг пак нема , вечерта стаив влошка .На влошката се нормално, утредента за излегување пак стаив тампон , за да го сменам пак едвај многу малце имаше на него а 2 ден.... Престанав да ги ставам на 3тиот ден , па менструацијата ми прекина... МИ траеше само 3 дена , ај си реков не е страшно може помалку ќе ми трае. Ставив влошка , утредента пак почнав да крварам и уште 2 дена имав менструација , со нормално цадење.. Ете мене не ми се практични , не ми се ни згодни....
Во текот на цела година си користам влошки. А тампон користам само кога одам на одмор (во случај на циклус) .Баш ова лето користев тампони ,за прв пат, од оние на о.б . И супер беше.. се чувствував како да немам воопшто менструација. Мене ми се допаѓаат. Но само во таков случај..
Јас користам влошки,бидејки немам појма како да го ставам тоа...Зедов едно од мојата пријателка да пробам,ама дали не го наместив убаво се чуствував како дрвце да имам во мене...Некој да ми објасни како се става? ☺ ☺
Jas si koristam vloski tampot na o.b. se dobri i kako poveketo i jas gi koristam ako eventualno koga sum na odmor mi dojde no toa vo zivotot mi se sluci samo ednas zasto si go planiram odmorot koga ke gi nemam tie glavobolki plus imam premnogu bolna menstruacija i ne bi sakala 2-3 dena da si rasipam od odmorot a i na lugeto sto se so mene
Значи вака, јас сум невина.Менструацијата сеуште не ми е редовна затоа што ова ми е втор пат како добив. Ми е страв кога ќе одам на одмор да не добијам.Па дали можам да користам тампони, и какви. И ако може објаснете ми што е тоа да се скине хименот.
Мене не ми се воопшто практични. Имам обилна менструација и тампонот не ми изгледа хигиенски (не велам дека е нехигиенски). Имав многу непријатно чувство, а можеби и не беше наместен како што треба
Пробав еднаш, не го наместив како што треба и ме болеше кога седев. Од тогаш не ни планирам да користам освен ако ептен морам. Златни улошки најдобри се.
Ако си невина и не ти е сеуште уредна менструацијата тогаш не ни треба воопшто да употребуваш никакви тампони туку само хигиенски влошки.Кога ќе одиш на одмор и добиеш случајно немој да пливаш или,пак,пробајте да го одложите одморот ако е тоа можно.А,да ти се скине хименот значи буквално тоа,да ти се скине хименот,така што на гинеколошки преглед ќе може да се види целосно грлото на матката,а од хименот ќе бидат останати само парчиња.Како и да е,мала си уште за тампони,употребувај само хигиенски влошки секогаш кога ќе имаш ментруација.
Имам обилна менструација особено првите 3дена....ѓи користам тампоните и сум многу задоволна бидејки се чуствувам заштитена....знам ќе го сменам на 2 саати и мирна глава...не дека од влошките не се чуствувам така ама влошката понекогаш ми мириса толку неубаво неможам да ја поднесам.....читам погоре дека некои незнаат како да го наместат.Првиот пат нормално и јас го имав наместено неубаво ми беше незгодно за седењеама после си фатив некоја рутина сега не ни го чуствувам дека го носам
Користев за време на годишен одмор. Првиот пат погрешно го наместив и ме болеше кога седев и одев. Али после кога им ја научив цаката ми беше супер.
Користам тампони кога сум приморена во случај да одам на одмор или на базент и да ми е циклусот при крај и кога е викенд па не можам да носам нормални гаќички тогаш го ставам но за рок од 4 часа ми се има случувано да сменам и по 4 тампони за употребата немам мака само треба да не сте опуштени и треба да го влезе цел
Јaс мислaм декa тaмпoнoт мoже дa се кoристaт и oд 1вa менструaцијa. Супер се зa нa oдмoр пoсле секoе излегувaње oд вoдa менувaш тaмпoн a и мoжеш слoбoднo дa пливaш вo вoдa не се ни чувствувa. Имaм брaтучеткa нa 13 гoд. штo кoристеше тaмпoни зa време нa oдмoр и велеше декa и неa и се супер.
Спoред мене мoжеш дa кoристиш тaмпoни уште oд 1вa менструaцијa. Брaтучедкa ми имa 13 гoд. и нa oдмoр кoристеше тaмпoни вели декa се супер ☺ . А плус aкo кoристиш тaмпoни не знaчи декa јa губиш невинoстa aкo не сaкaш дa гo уништувaш oдмoрoт, тaмпoните се тукa зa спaс.
Деца од 13 години се преокупирано со тампони за на одмор???Не си играте уште со кукли? Ако веќе морате, прашајте ја мајка ви или гинеколог, не по форуми. Никој не може да ви каже точно дали хименот ќе ви се оштети или не. Дури и секој гинеколог кажува различно.