Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Употреба на тампони

Дискусија во 'Тело' започната од Secilly, 10 декември 2009.

?

Употребувате ли тампони?

1. Да, редовно

177 глас(а)
    12,8%
  2. Да, но ретко

359 глас(а)
    25,9%
  3. Не

848 глас(а)
    61,3%
  1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Со секое пакување имаш и упатство на кое што со сликички ти е објаснето како се ставаат. Се ставаат внатре подлабоко а врвkaта останува надвор, можеш да ги подбутнеш со прст се додека не почуствуваш дека ти е удобно. Односно не треба да чуствуваш дека нешто имаш внатре. Тогаш е добро поставен. Ако си внимателна речиси и непостои шанса да се скине. Штетни дејства нема ако ги менуваш на време. Ако ти се први денови земи си со повеќе капки, ако не нормал. И можеш на базен да, нема ништо да се познава. Ма да јас не би ти препорачала затоа што не е хигиенски. Секкави луѓе влагаат во тој затворен простор, а со добиено поголеми се шансите да закачиш некоја инфекција.

Последна измена: 16 јули 2015
  2. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Eve denes naminav vo apteka se spremam za odmor iii bash mi se pogagja ciklusot so odmorot. Ja prashav aptekarkata dali e shtetno sho kako poshto prv pat mi ee, ona mi odgovori deka bilo shtetno plus i mozhelo da dojde i do nesakani infekcii i mi preporaca prvite dva dena da ne vleguvam vo voda a posle mozhelo.. pozz :)

3. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    155
    Fala na odgovor :D
    Si zemav od tie so 4 kapki posto denes mi e 3 den i pomalku mi e krvarenjeto :)
    Vcera staviv da probam kako ...Ne e tolku losho samo shto jas imam strav da go stam celo vnatre i se cuvstvuvav kako da imam ,,Takov,, vo mene O.o !
    Denes ce stam poshto sakam da odam na bazen....Ce probam da go stam povnatre iako mn strav mie ...

4. Devils-Candy

Devils-Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Jasmin ги има и во Веро, само нормал, само што се 120 денари. Не знаев дека во Зегин ги има и дека се 90 денари :| Како може да има толкава разлика во цената?

5. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Девојки до сега немам користено тампони, па ме интересира едно смешно прашање. Дали може таа врвката на тампонот да се мушне навнатре и да не може да се извади? Знам смешно е, ама ете ме интересира.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Ќе да почнала сезона на одмори ;) па се трошат залихите.

Инаку и јас редовно користам тампони (лошките ич не ми пријаат, ама само за спиење ги користам, и тоа Jessa од ДМ). Тампоните нивни се исто добри, ама јас на ОБ сум навикната. Сакам и овие Јасмин да ги пробам, ради апликаторите, похигиенски ми е така.

Сноуквин, не би требало да може да се мушне, ќе си го наместиш убаво тампонот и врвката нема да ја буташ внатре :)

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.678
    Допаѓања:
    79.751
    Не сум користела и нема ни да користам. Таму долу ништо не можам да пикам, ни тампон.

8. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Само еднаш имам ставано и тоа не од радозналост туку отидов на одмор и ми доjде не можев да се капам.Ми беше страв да не се скине конецот :D се намачив додека да го извадам :sweat: . Три дена користев само за плажа .. останатите ги дадов на другарка ми:rofl:

9. Маријана10

Маријана10 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    Јас имам кореистено кога бев на одмор во Шпанија, и фатив инфекција... И од тогаш веќе нема шанси...

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Прв пат во мојот живот имав прилика да пробам тампони и тоа затоа што сум запнала да се бањам во базен. (facepalm)
    Ги купив на ОБ и искрено ми се заарни, но не би ги користела често, си се вратив на мојата стара љубов - влошките. Ми останаа доста, па ќе си ги чувам. Не би можела надвор да се шетам со тампон во мене. :rofl:
    Лесно се ставаат неколку пати ќе си задишаш хахаха ќе се отпуштиш како вежба пред војна ( како го опишав значи):rofl:
    Лесно се вадат само повлечи и толку.
    Пу пу инфекција не фатив. И среќна и весела и жива :!:

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.000
    Не, неможе. Освен ако свесно не ја напикаш со прст :) и тогаш мислам дека ќе се извлече пак надвор.

Јас редовно ги користам, пред секое ставање на тампонот прво врвката ќе ја потеглам убаво од тампонот да се осигурам дека е цврста :D да си седам на раат,

Еднаш од радозналост го "оперирав" тапмонот да видам шо како се дешава внатре, верувајте дека на сила да сакаш да ја скиниш врвката - не е можно. Не пак случајно да се извади сама, нема шанси! :D

На buba4e89, Rose96, sugarlips и 4 други им се допаѓа ова.
  12. hajdi lejdi

hajdi lejdi Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    28
    devojki i jas do sega nemam koristeno tamponi si gi kupiv ama nikako da se ubedam da gi koristam kako dali se stetni ? dali ke predizvikat nekoja infekcija ?ne znam nekako ne mi se prifatlivi a ovie vloskite potpolno me nervirat (facepalm) i dali moze da propusti ve molam koj ima iskustvo neka go spodeli odnapred blagodaram;)

13. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    jas imam citano deka dokolku si nemala odnosi ne smees da nosis tamponi. Vo amerika znam postojat tamponi za devojcinja koi nemale odnos, no dali kaj nas gi ima?(mooning)

14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Е што би била разликата меѓу тампоните? :?:

15. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    @cresa-jagoda neznam mozebi ovie se potenki od drugite. I mene ne mi e jasno pa zatoa prasuvam.:?:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Нњ страав ми е и хад ми е да си ставам:puke: еднаш коа сакав да одмор да идам и да си ставам танпон неможев и нилад нема да си ставам се потев од страв додека ставав али пак го вафев:whew:

17. hajdi lejdi

hajdi lejdi Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    28
    prv
    patslusam deka postojat tamponi za devojcinja:^)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Препорачливо е да ги носат најмалите величини. Ама реално, бидејќи хименот има дупка низ која истекува менструалната крв, а освен тоа е прилично еластичен, тампонот не го оштетува скоро воопшто.
    Инаку за невини се препорачливи тампони со назнака мини или нормал/регулар. За оние од типот супер, супер плус или ултра не сум баш сигурна.

На Queen^^ и kjukli им се допаѓа ова.
  19. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    da postojat jas znam od tie videata na youtube na pr ''what is in my emergency kit''

20. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Лани на одмор, само што стапнав во Црна Гора добив, од промена на климата. Си ставив тампон, си се бањав нормално и гајле немав :)

На JessieT му/ѝ се допаѓа ова.