Употреба на тампони

Discussion in 'Тело' started by Secilly, Dec 10, 2009.

?

Употребувате ли тампони?

1. Да, редовно

179 vote(s)
    12.9%
  2. Да, но ретко

362 vote(s)
    26.0%
  3. Не

851 vote(s)
    61.1%
  1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Anajirile а прашањето беше? :wasntme:

Инаку да, по практични се, ама мораш многу да внимаваш при први денови од циклусот. јер нема да приметиш кога ке ти претече а тампонот да се напунил уствари.
    Носи си со тебе повеќе :)

Anajirile and IvannaT like this.
  2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Епа најверојатно се прашува какви да земе како за првo користење. :lol:

Ако користиш прв пат, земи си O.B. со апликатор. Поскапи се од другите тампони, меѓутоа најпрактични се како за почетник.
    За првите денови гледај да ставиш поголем тампон, па како циклусот е при крај и крварењето се намалува, ставај помали.
    Мене многу ми се допаѓаат и Jessa тампоните, нив ги има само во ДМ маркетите.
    Исто така и Normal Clinic не се лоши, а и не се воопшто скапи. Пробај прво со О.В. дури се навикнеш, па потоа експериментирај. :)
    Јас не можам да замислам во лето да ставам влошка, тампонот е рај.

*Amethyst* and Anajirile like this.
  3. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Да, тоа беше прашањето. Извинете, можеби бев нејасна, но фала ви. :)

*Amethyst* likes this.
  4. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Normal Clinic јас овие па ги користам. Кога почнав со нив скапи ми се видоа OB. A и тие од ДМ ги користе последново и сум задоволна и цената им е супер. 99ден. за некои 20 ако не се лажам или 15 внатре.

Anajirile likes this.
  5. Fraerka555

Fraerka555 Нов член

Здраво , јас сакам некој да ме информира за тоа дали е подобро да користам тампони ( досега немам користено и сум немала односи ) или некој апчиња за одложување на циклусот , ни тоа немам користено , а ми е потребно само за еден ден затоа што сум на свадба и можно е да треба да ми биде прв ден , а инаку имам 19 години и не ми е сеуште баш редовен циклусот

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

големо чудо ако ти биде прв ден, а си на сввадба ...

7. atala

atala Популарен член

Јас мислам ако сеуште не си имала односи и не си употребувала никогаш тампони,плус и не ти е сеуште баш редовен циклусот,како што,впрочем и самата кажуваш,да не употребуваш никакви тампони затоа што ако немаш никакво искуство со нив,тогаш имаш големи шанси да не го наместиш како што треба тампонот и да чувствуваш нелагодност долу,така што не ти требаат никакви тампони,а и не можеш со сигурност да гарантираш дали ќе имаш добиено менструација на денот на свадбата.Понеси си за секој случај едно пакетче влошки во ташната и стави си за секој случај една чиста влошка во гаќите на денот на свадбата за да немаш несакани изненадувања.

Fraerka555 and Arthur like this.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

А што ако не ти биде прв ден? :)
    Не си расипувај здравје ради еден ден. Ова се однесува за апчињата.

Ако не си имала односи, тампон да ставиш ќе ти биде мнооогу тешко. Што од страв, што од можна болка, но ќе биде неуспешно.
    Стави си влошка (ако имаш добиено баш тој ден) и не се замарај.

Fraerka555 likes this.
  9. MissDior

MissDior Популарен член

Иако веќе имам родено дете секое ставање тампон ми е страв:D а дете излегло од таму ама го мразам чувството на ставање и евентуаалнста нелагосност. Не знам дали јас не ги ставам добро или едноставно сум пречиствителна. Користам тампони об само кога сум на одмор а имам циклус.

10. Avery

Avery Популарен член

Има О.Б. со апликатор кај нас? Не сум сретнала. Јас па мислев дека О.Б воопшто не ни имаат тампони со апликатори.

Некои други тампони со апликатор да ми препорачате?
    Купив едни од Грција, некоја за мене непозната марка, ама катастрофа се, ги користам само кога немам доволно хигиенски услови, зошто ми се попрактични отколку стандардните.

11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Имаше едни ОБ про комфорт со апликатор, такви сум купувала порано. Мислам дека ги имаше низ маркети, види во ДМ за секој случај. Јас ги купував од Тинекс. :)
    Други со апликатор не знам, провери дали Jessa (ДМ) имаат некое издание со апликатор, обичните мене ми се солидни.

Avery likes this.
  12. Fraerka555

Fraerka555 Нов член

Ti blagodaram na sovetot

atala likes this.
  13. nikolija2

nikolija2 Активен член

кога и да отидам на одмор, во тие 10 денови како некој баксуз сум, мора да ми дојде.
    Но сепак кога сум тамо некако побргу ми минува и некако ке ги одлезам деновите сама на плаза, ке се разбудам испечена целата.
    Ми е страв да користам тампони а не би сакала и следниот одмор да поминувам низ такви моменти...

14. Malama

Malama Истакнат член

Јас редовно користам тампони.Вака и похигиенски ми се а и поудобно ми е кога сум со тампони отколку влошка.Инаку користам ОБ тампони.Предобри се позз☺

15. Dennings

Dennings Популарен член

Купив ОБ за прв пат и пробав ставив еден и го бутнав подлабоко ама дали дека прв пат неудобно ми беше при седење. Не ме болеше ама неудобно. И Сеа едно малце глупо прашање ама дали доле не треба воопштооооо да се гледа??? мене малце ми назираше белиот дел ама не висеше или нешо да е надвор туку само можев да го видам:D:D леле како објаснив:$

16. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Не треба да се гледа воопшто тампонот. Единствено што треба да се гледа е врвката.
    Кога ќе го ставиш доволно длабоко, не го чувствуваш воопшто :) Не ни "знаеш" дека го имаш во себе :)

cresa-jagoda and buba4e89 like this.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Дали може да се користат тампони доколку не си скинат??Пример имам добиено а сакам да се бањам па за секој случај да си ставам.
    #прашањекоемемачи

18. liliput22

liliput22 Истакнат член

Неможе,мора да си сексуално активна за да користиш тампон

Feminka22 likes this.
  19. Matotheja

Matotheja Популарен член

Нема врска, можат да се користат и ако не сте имале сексуални односи. :)

Feminka22 likes this.
  20. atala

atala Популарен член

Ако не си имала сексуални односи треба да користиш само кратки тампони и никакви други затоа што само тие се за тие коишто не се сексуално активни.Има упатство за употреба на кутивчето со тампоните коешто треба да го следиш за да ги местиш убаво тампоните.Јас лично не ти препорачувам да употребуваш никакви тампони доколку си немала односи за да не си направиш непријатности поради тоа што немаш искуство со местењето на тампоните,но,сепак,за тебе се работи,па ти размисли си убаво пред да одлучиш дефинитивно дали ќе употребуваш или не тампони.

Feminka22 likes this.