Ти пишувам само околу совет за ставање стоечки. Јас не користам редовно тампони, само на одмор за да се бањам, значи во јавно вц сум морала да ги местам. Пробај да потклекнеш, како чучњеви да правиш, но задржи се некое време во "седечка" позиција во воздух. Се надевам ме сфати, јас па често и вагиналети ставам вака стоечки, наједноставна опција ми е
користам тампони може веќе трета година ама по 3-4 дена само. Е сеа за менување знам дека треба после секое бањање, ама јас пример многу често се бањам. На 15-20мин така ако менувам, треба цело пакување у ден да трошам. Обично на саат време го менувам, ама зборам после 3 ден натака. Првите почесто или ич не се бањам. Ама мене ми е дали е штетно. Си викам со тоа у мене, на сонце плус...и ме фати малце паника не за менувањето, него од здравствен аспект.
Здравоо,некој искусен со тампони малку да ме посоветува Како научивте да ги ставате? На колку време ги менувате? Има ли шанси да се заглави или некаква негативна последица? Сакам да користам ама некако страв ми е.Па сакав да слушнам мислења од вас
Ќе седнеш на wc шоља и ќе ставиш, а за менување зависи колку обилно крвариш. Ако се бањаш после секое бањање.
Tampax се со апликатор, но во ДМ има и некои нови Jessa тампони со апликатор. Не ми се пробани новите, а Tampax се одлични и многу е лесно да стекнеш навика за ставање со нив. Се надевам дека уште ги има во ДМ, јас Jessa купувам од обичните во голема кутија, па не сум ни приметила што и како имаат.
Здраво девојки сакам да ве прашам во врска со тампони,читав по вашиве мислења уназад и никаде не прочитав некое слично искуство како моево,воедно да потенцирам можеби ми е онака у глава а можеби е да е од тампонот,моментално сум на одмор денес ми е трет ден од циклус,денес прв пат ставив тампон првиот некаде околу 14ч па се до 18-19ч, сега кога го извадив тој ставив нов,осеќам како трнење на десната нога и онака тапа болка целосно,можно ли е да е од тампонот оти ми прави у глава мн бедови,или едноставно е од замор од незнам што...ако имала некоја овакво или слично на моево искуство нека пише! Поздрав и имајте убав ден
Јас користам на Jessa со апликатор, mini и normal имаат со апликатор, супер мислам само без апликатор се. Мене многу полесни ми се за употреба тие со апликатор што се, со другиве се мачев малку.
Tampax и мене ми беа одлични, меѓутоа одамна не сум ги нашла normal само super ги среќавам во Дм. Jessa со апликатор ги имам и ниту еднаш не успеав да ги ставам , не знам зошто.
Да, рето се наоѓаат, или бар имам таков впечаток. Затоа ги купувам Jessa големите кутии и завршена работа.
Здраво, знам дека тампони не може да се користат кај невини па ме интересира дали постои друг начин за решавање на циклус на одмор а да не е влошка и к.лекови. Ставање тампон на почетокот дали би имал ефект? Ако некој пробал да сподели искуство
Не знаев дали има ваква тема, барав чачкав и еве најдов. Најшубе ми е кога сум на работа, стојам на нозе 8 саати и има добиено. Сакав да пробам со тампони. Никогаш досега не сум обрнала внимание на овие производи па сакам да ги пробам. Гледав дека има според големини. Епа сега малку глупаво прашање ама не знам која големина да земам ко за проба
Не е точно дека невини не можат да користат тампони. Големина се зима во зависно од обилноста на крварењето. колку по обилна ментруација толку повеќе капки има на тампонот.
Земи регулар. Најголемите со највеќе капки не се баш препорачуваат затоа што мислам дека секогаш само до пола ќе ти е полн, а веќе поминале доволно часа и мораш да го извадиш - никогаш не е пријатно сув тампон да се вади. Ова и од искуство кажувам, јас имам многу обилна менструација, а тој тампон не можам да го наполнам. Од друга страна оние мини што се, нема ништо да ти помогнат.
отприлика колку време еден тампон може да стои? За колку време би се наполнил? Инаку немам обилна менструација.