Зависи... мене за 3 знае да ми протече веќе на влошка. На кутија пишува да не останува повеќе од 8 часа, јас би рекла дека веќе 6 е многу. Така да, пробај, стави и влошка и тампон и види колку ти трае.
Девојки, едно прашање. Еднаш на одмор користев тампони, o.b. Pro Comfort Light Days со две капки. Паковањето им е во плава боја. Тогаш ги зедов од Тинекс од Охрид, ама не можам да ги најдам нигде. Дали некоја знае од каде можам да ги најдам низ Скопјево? Ако не тие, онда некој други да ми препорачате, само да се за ептен light days, затоа што не ми тече многу.
Може да ги нема баш тое, но сигурно има со две капки по маркетиве или аптекиве низ Скопје. Мислам со две капки дека има и на Jessa во ДМ.
Об. Сега земав Јеса не сум ги користела досега. За нареден циклус ќе ги пробам. 56 парчиња за некаде мислам 150 денари се исплати, онака се 16 парчиња толку цена.
Хеееелп ! На одмор сум , денес ставив тампон , поточно два -органски После капењето вториот пат чувствував нелагодност Е сега гледам црвенило на срамните усни и болка и печење при мокрење Антибиотик немам незнам што да пијам да се мачкам ? Имам само хидроциклин маст ...
Од лично искуство можам да кажам дека тампоните мене ми испаднаа и подобри од улошки. Прв пат употребив лани летото на одмор бидејќи добив. Потоа за некои прилики кај што требаше да носам фустани и сл., сфатив дека е и подобро. Носиш што сакаш, не се секираш дали ќе ти протече и слично. Сега почнав да носам и за на работа, за 8 саата ќе ги сменам два. Многу почисто ми е да сменам тампон него улошка. Ама исто така обавезно носам секојдневна улошка бидејќи ако ми е пообилно знае да ми прокапе бидејќи користам нормал.
Скоро никад не користам. Неколку пати сум пробала, али нема поубаво од влошка за мене. Користам само ако сум на одмор и ако ми е дојдено дента за брцкање у вода.
Тампони се многу позгодни од влошки, незнам зашто кај нас толку ги стигматизираат. Сегде во свет тампоните се пораспространети него влошките