i po petti pat ispituvanje pienje na sumamed bakterijata povtorno ja imam :/ e duri sega pametot ke mi otide, dali znaete nesto na prirodna baza sto pomognalo bilo sto
Ja se namaciv epten so ovaa bakterija....i po 5tretmani i vaginaleti i antibiotici sto li uste ne...pak i pak ja ima
Jas ja izleciv so eritromicin tableti, vaginaletite mi stvaraa crvenilo i silno cesanje dolu i mnogu loso iskustvo imav so niv. So tabletite + probiotik se spasiv nekoe vreme, ama eve sega pak ja imam. Od vecer pocnuvam so tableti...
ми дадоа за уреаплазмата таблети три се азитромицин по еден месец на контрола дали може да се пијаат и за време на меструација или нема врска ?
Piev I eritromicin 2 dozi, poliginah vaginaleti, potoa cefaleksin I uste eden vaginaleti zaboraviv, pa sumamed 6 apcinja i Sega na kraj betadine vaginaleti I pak ja imaaa....
Јас да го споделам моето искуство со лечење на бактеријава, може на некој ќе му се најде. Првиот пат кога излезе позитивниот брис, и јас и партнерот пиевме доза доксициклин, и ставав вагиналети мак миррор. За жал, по терапијата повторно брисот беше позитивен. Вториот пат пиевме кларитромицин и по препорака од докторката набавив вагиналети Орважил од Србија кои ги ставав 7 дена. Имавме и двајцата многу лоши симптоми од антибиотикот, прејаки се за организмот, но за среќа третиов пат брисот беше негативен. Јас испитував само во Авицена.
какви пиеше @lackygirl јас азитромицин и чекам уште малце за месец дена да појдам пак да проверам ? тогаш имав некако како печење сега не осеќам ништо се надевам дека ќе биде во ред
Лебел се викаа антибиотиците од Еурофарм ги купив, 7 мислам беа по 1 денот и јас и сопругот ги пиевме. Не се сеќавам одколку милиграми беа, мислам 1000. А пари околу 600-700 ден не се сеќавам. Прашај во Еурофарм.