Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Уреаплазма

Дискусија во 'Бременост' започната од mary28, 11 април 2018.

1. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    338
    Здраво девојки, сега добив резултати од микробрисеви, искочи дека имам Уреаплазма.
    26 недела сум, матичната ми даде само Флуомизин вагиналети, не сум сигурна дека би ми помогнале многу од причина што предходниот пат имав кандида со плус некаков како зелен исцедок, исто ми ги даде овие ама не ми се повлече.
    Дали има можност да се излечи без антибиотик?

2. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    124
    Од моето искуство, најдобро е да примаш антибиотик.
    Подобро е да ја немаш бактеријата па макар и да ја лечиш со антибиотик, отколку да ја имаш..

На mmacichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    338
    И спомнав и јас тоа, она вика да пробаме прво вака, ама 12 дена не се малце.. Притоа досега не сум имала искуство со ова, предходната бременост само кандида лечев скоро цела бременост. Ама ова е страшно неиздржливо, не знам зашто не ми препишува антибиотик.. не знам дали да барам мислење и на друг гинеколог..

4. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    124
    Па мислам за да си бидеш мирна, да побараш и второ мислење..

5. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.929
    Што чувствуваш, како неиздржливо? И мене ми ја најдоа бактетијата но не осеќав ништо..

6. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    338
    Покрај бактеријата,
    Имам болки јаки во задниот дел на грбот долу, нешто како бубрежна болка, и цел пат од бубрегот до долу како што идат мочните канали..

7. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Здраво дечко ми имаше болки во желудникот и спермата му беше како бела со портокалово, црвена боја отиде на уролог и испадна дека ја има оваа инфекција, сега и јас треба да отидам на гинеколог затоа што е пренослива, ме интересира како и зошто се јавува, читав по интернет дека се пренесува од однос ама дека е природна инфекција.

8. Ina25

Ina25 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Zdravo dali nekoja od vas ima iskustvo so ureaplasma urealyticum sum piela 2 dozi sumamed napraviv pak bris i mi izleze deka se uste ja imam infekcijata i dr mi prepisa da zemam sega erythromycin i za mene i za maz mi. Cudno mi e kako moze sumamed da ne go izleci ova

9. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    124
    Само доксициклин ми помогна. Не се пие во бременост.

На Miy3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    Многу тешко се лечи. Да пијаш све шо ќе ти речат, макар и повеќе дози. Јас згрешив и за жал предвреме се породив ради таа бактерија. И секако и маж ти треба да пијат.

Последна измена: 3 февруари 2024
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.242
    Јас ја имав во првата бременост, со баш јаки симптоми... и ја излечив со Еритромицин од прва..

12. Ina25

Ina25 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Jas nemam nikakvi simptomi i ne sme imale odnosi mesec dena dodeka piev antibiotik i go napraviv pak brisot ama ete pak go imam. Ne sakav pak da pijam antibiotici ama izgleda mora eritromycin a vo megjuvreme ako pieme dvajcata ne treba da imame odnosi ili nema vrska

13. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    И јас немав симптоми. А бремена си или? Не треба да имате односи додека трае терапијата. Подобро да пијаш антибиотици отколку да ја имаш уреаплазма

14. Ina25

Ina25 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Ne sum bremena i zatoa sakam da bidam cista pred da ostanam bremena posto ova pravi prb posle ake ne se izleci. A moze li jas pak da pravam bris na drugo mesto ( 2 brisevi za 10 dena dali moze) za da proveram dali ke izleze pak istata posto mislam da nema nekoja greska

15. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    Пробај и на друго место. Ама ако ја имаш уште без проблем пијај антибиотик. Јас во бременост пијав. Ама не продолжив и си напрајв беља. Се породив 3 месеци порано. А пред да се породам на болница ми ја лечеа со 3 врсти антибиотик. Дека мораше пред да се породам да сум чиста.

16. Ina25

Ina25 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Fala za odgovorot ne znaev dali moze pak da napravam bris posto ne sum imala nikogas vakvi prb. I dr mi rece ako ne se ilzeci pravi prb ako ostanam bremena so vakva bakterija

17. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    А колку време е поминато од кога го заврши антибиотикот?

18. Ina25

Ina25 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Skoro eden mesec ima. Plus osven antibiotik sum koristela i vaginaleti neo penotran forte ama nisto

19. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    Знам... тешка бактерија е. Секогаш да одиш за брисеви еден месец после антибиотик. Не порано

20. Ina25

Ina25 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Da izgleda tesko. Mene za prv pat mi se slucuva ova i ne ocekuvav da nema rezultat od sumamedot i vaginaleti