Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Уреаплазма

Дискусија во 'Бременост' започната од mary28, 11 април 2018.

1. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    383
    Мене ми се појави на контролни брисеви во 33та недела, имав болки и зголемен исцедок, ама ради користење на Утрогестан, не знаев дека е од тоа. Први брисеви во 12та недела беа чисти, немав односи цела бременост, главно дома бев, кој знае од кај се појави. Јас не примав антибиотик, само вагиналети Нео пенотран и потоа едни на природна база, не се сеќавам на името. Немаше време за контролни брисеви пред пораѓај, на пораѓај ми дадоа антибиотик венски ама пак се префрли на бебето, па и тоа примаше антибиотик. 3 месеци по пораѓај на своја иницијатива направив брисеви чисто за мирна глава и беа негативни, а не примав антибиотик и ништо друго после пораѓај.

2. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    69
    Денеска завршувам со Lactogyn вагиналети , кога да почнам со канестен и дали има врска со контролните брисеви за поминато време како со антибиотик ?

3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    1.209
    Neka pomine den, dva i posle kupi edna vaginaleta kanesten i stavija vnatre ubavo pred spienje. Za brisevi napravi za edna nedela pobrzo dejstvuva kanestenot jas za brzo zabelezuvav podobruvanje

На Powergirl! му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    9
    Ми излезе уреаплазма. Гинекологот ми даде сумамед 3 дена на мене и сопругот и вагиналети вагисан 7 дена. Ги завршив, но се уште имам по малку чешање и исцедок накај зелено. Дали полигинакс би имале ефект, или некои други вагиналети?

Прикачени фајлови:

5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    2.001
    Мене само со полигинакс вагиналети ми се исчисти и ми се смири исцедокот пред тоа се отрув од пиење антибиотици со сопругот

На ♡☆♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    825
    Допаѓања:
    771
    Ако не си бремена, барај доксициклин. Од една доза поминува. Зелениот исцедок може да е знак дека уште е присутна. Многу битно да земаш пробиотик за враќање на нормалната микрофлора на вагината, пр.лактогин, се издаваат без рецепта.

На Anaroz1 и ♡☆♡ им се допаѓа ова.
  7. Mamule

Mamule Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    17
    Здраво . Испадна брисот позитивен на уреаплазма . Не сум бремена , породена пред 2 месеци и дојам . Некоја со вакво искуство да сподели дали лесно ја има излечено бакеријата . До сега и во двете бремености немав проблем со бакерии . Ви благодарам