Уреаплазма

Дискусија во 'Бременост' започната од mary28, 11 април 2018.

1. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Мене ми се појави на контролни брисеви во 33та недела, имав болки и зголемен исцедок, ама ради користење на Утрогестан, не знаев дека е од тоа. Први брисеви во 12та недела беа чисти, немав односи цела бременост, главно дома бев, кој знае од кај се појави. Јас не примав антибиотик, само вагиналети Нео пенотран и потоа едни на природна база, не се сеќавам на името. Немаше време за контролни брисеви пред пораѓај, на пораѓај ми дадоа антибиотик венски ама пак се префрли на бебето, па и тоа примаше антибиотик. 3 месеци по пораѓај на своја иницијатива направив брисеви чисто за мирна глава и беа негативни, а не примав антибиотик и ништо друго после пораѓај.

2. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    71
    Денеска завршувам со Lactogyn вагиналети , кога да почнам со канестен и дали има врска со контролните брисеви за поминато време како со антибиотик ?

3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    1.443
    Neka pomine den, dva i posle kupi edna vaginaleta kanesten i stavija vnatre ubavo pred spienje. Za brisevi napravi za edna nedela pobrzo dejstvuva kanestenot jas za brzo zabelezuvav podobruvanje

На Powergirl! му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    50
    Ми излезе уреаплазма. Гинекологот ми даде сумамед 3 дена на мене и сопругот и вагиналети вагисан 7 дена. Ги завршив, но се уште имам по малку чешање и исцедок накај зелено. Дали полигинакс би имале ефект, или некои други вагиналети?

Прикачени фајлови:

5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    2.243
    Мене само со полигинакс вагиналети ми се исчисти и ми се смири исцедокот пред тоа се отрув од пиење антибиотици со сопругот

На ♡☆♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    924
    Ако не си бремена, барај доксициклин. Од една доза поминува. Зелениот исцедок може да е знак дека уште е присутна. Многу битно да земаш пробиотик за враќање на нормалната микрофлора на вагината, пр.лактогин, се издаваат без рецепта.

На Anaroz1 и ♡☆♡ им се допаѓа ова.
  7. Mamule

Mamule Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    18
    Здраво . Испадна брисот позитивен на уреаплазма . Не сум бремена , породена пред 2 месеци и дојам . Некоја со вакво искуство да сподели дали лесно ја има излечено бакеријата . До сега и во двете бремености немав проблем со бакерии . Ви благодарам

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    50
    Дали уреаплазма може да дава болки само на десна страна во висина на папок?

9. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    344
    Кај мене се излечи со сумамед две кутии и знам вагиналети исто ставав е сега не знам како се викаа

10. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    9.637
    И кај мене се појави уреапласма, прв пат ја имам. Испив 6 сумаммеда и 12 дена ваг.полигинакс. Мм еднократно 2 сумамеда. По се што исчитав овде страв ме фати. Матичната рече за контрола са почекам 1 месец после терапија. Има ли некој што ја излечил брзо.

На Dona99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    71
    Мене од една терапија ми помна

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    9.637
    Фала за одговорот, баш ме смири. Значи има и такви примери за да се надевам дека ке биде излечена после терапијата. Се надрвам нема да се борам 1 год со неа.

13. Buci_Maci

Buci_Maci Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Женички ,помош ..имам уреоплазма и стрептокока но се борам од Ноември, во фебруари примав терапија и сопругот еритромицин и пробиотик не ми помогна ,сеуште имам исцедок и пецкање..помош некој друг совет..

На DinaJ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    924
    Лоша комбинација и јас ја имав, Доксициклин за уреаплазмата, ако не си бремена. Пробиотик женски ќе си пиеш нон стоп, не престанувај. Хигиена на максимум, одмивање после секоја голема, гаќи менувај не носи секојдневни. Долна облека не пери со омекнувач.
    Пробај намали благо и бели пецива, леб.
    Промени ги овие навики, ќе имаш подобрувања. Ако не правите бебе, имајте односи со кондом додека се излечиш.

На Buci_Maci му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Buci_Maci

Buci_Maci Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Дали ти требаше подолг период да ја излечиш ?

16. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    924
    Јас комбинацијата ја имав во бременост и ми направи проблем. Тогаш не смеев доксициклин, дека бев бремена, ми даваа еритромицин, сумамед, разни вагиналети, ништо од тоа не ми помогна. После губиток на бременоста, уреаплазмата ја исчистив со една доза доксициклин, а стрептококата остана и се провлекуваше после долго време на брисеви. Потоа ги направив овие промени што ти ги споменувам погоре, вклучително витамини за имунитет и приметив подобрувања, по исцедокот кој исчезна и брисевите беа чисти.

На Buci_Maci му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Buci_Maci

Buci_Maci Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам на советите

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MINA1195

MINA1195 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    30
    Здраво
    Пронајдена ми е уреоплазма бремена сум 13 недела. Матичната ми даде антибиотик еритромицин,но не ми кажа за пробиотик. Дали смеам и кој пробиотик може да се пие во бременост?
    Благодарам