1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Уреаплазма

Дискусија во 'Бременост' започната од mary28, 11 април 2018.

1. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    1.687
    ne, jas vo bremenost ja imav. Na prvite brisevi vo 12ta nedela bev negativna a posle na drugite vo 33ta nedela imav mnogu iscedok i ureaplazma a nemavme odnosi taka da ne se prenesuva samo preku odnosi

На victoriasecret1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    57
    Девојки, искуство со Acidosalus гел за интимна нега, и вагиналети? Во бременост користење.

3. StelA13

StelA13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    34
    Девојки здраво
    Во 26та недела сум и цела бременост имам уреоплазма бактерија, прв пат ми се појави во бременост и ја имам постојано никако да се исчисти пиев и антибиотик и вагиналети, сакам да прашам дали некоја од Вас се породила природно и да ја имала бактеријата, ме интересира дали е пречка за природно раѓање и дали прави некаков проблем.

4. medinilla

medinilla Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки. Кај мене од 17та недела е утврдено скратување на грлото на 2.4 цм без внатрешо или надворешно отварање и позитивен брис на уреаплазма. После испиена доза сумамед (3 дена) по 10 дена на контрола грлото е измерено 3 цм. По 2 недели контролен брис покажува негативна уреаплазма, но на ехо грло измерено околу 2цм и присутен благ фунелинг. Матичната предложи серклаж и по 5 дена е направен на Гак (20+3 гн). При операцијата грлото било потечено и крварело, по што ми е препишана терапија Erythromycin вагиналети 500мг х 2 и Clarithromycin 500мг х 2 апчиња во тек на 14 дена. Еве денес прв пат ставив Erythromycin вагиналета, 3 дена по зафатот, и сакам да прашам доколку сте користеле дали сте чувствувале печење? Докторките ме предупредија дека е можно пецкање, но би сакала да чујам искуства, колку трае, дали е на почетокот или сите 14 дена, за да знам доколку треба да преземам нешто? По операцијата немав некоја нелагодност или затегање, ова е доста интензивно и трае веќе 2 часа од аплицирање на вагиналетата. Благодарам многу