ne, jas vo bremenost ja imav. Na prvite brisevi vo 12ta nedela bev negativna a posle na drugite vo 33ta nedela imav mnogu iscedok i ureaplazma a nemavme odnosi taka da ne se prenesuva samo preku odnosi
Девојки здраво Во 26та недела сум и цела бременост имам уреоплазма бактерија, прв пат ми се појави во бременост и ја имам постојано никако да се исчисти пиев и антибиотик и вагиналети, сакам да прашам дали некоја од Вас се породила природно и да ја имала бактеријата, ме интересира дали е пречка за природно раѓање и дали прави некаков проблем.
Здраво девојки. Кај мене од 17та недела е утврдено скратување на грлото на 2.4 цм без внатрешо или надворешно отварање и позитивен брис на уреаплазма. После испиена доза сумамед (3 дена) по 10 дена на контрола грлото е измерено 3 цм. По 2 недели контролен брис покажува негативна уреаплазма, но на ехо грло измерено околу 2цм и присутен благ фунелинг. Матичната предложи серклаж и по 5 дена е направен на Гак (20+3 гн). При операцијата грлото било потечено и крварело, по што ми е препишана терапија Erythromycin вагиналети 500мг х 2 и Clarithromycin 500мг х 2 апчиња во тек на 14 дена. Еве денес прв пат ставив Erythromycin вагиналета, 3 дена по зафатот, и сакам да прашам доколку сте користеле дали сте чувствувале печење? Докторките ме предупредија дека е можно пецкање, но би сакала да чујам искуства, колку трае, дали е на почетокот или сите 14 дена, за да знам доколку треба да преземам нешто? По операцијата немав некоја нелагодност или затегање, ова е доста интензивно и трае веќе 2 часа од аплицирање на вагиналетата. Благодарам многу