Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Уреаплазма

Дискусија во 'Бременост' започната од mary28, 11 април 2018.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Можно е...јас пиев за уреаплазма немаше ефект,ја исчистив само со сумамед, трудна си? Која недела си?

На guardatela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. guardatela

guardatela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    85
    Fala ti za sodelenoto iskustvo.. ne ne sum trudna Ama mi prepisaa I mene sega sumamed tri dena samo se pielo pa ke vidime

3. guardatela

guardatela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    85
    Луѓе и еритромицин и сумамед и диоксицилин абе џабе мислам дека желудникот партал ми е направен не реагира не помага 10^4 пак и истите болки ги имам не можам со антибиотик дај споделите нешто на природна база или имаше некој пишано дека геникологот му ставал нешто мене ништо такво ми немаат предложено хелп?

4. ChanelGirl

ChanelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    35
    Девојки и јас имав уреоплазма, пиев два пати антибиотик и не се излечив. Обично не верувам во природни лекови ама сека маката ме натера, бело кисели вино смедеревска со 250гр. рен во комбинацијата да отстои 10 дена. Конечно ми ја снема бактеријата

5. Catlover17

Catlover17 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    214
    Здраво девојки. После 10 апчиња вибрамицин и 3 кутии сумамед заедно со секоја кутија полигинакс ја излечив уреаплазмата. Планираме бебе, дали е можно да се врати уреаплазмата? И колку е опасно ако се врати додека сум бремена ?

6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    И јас минатата година ја излечив после сумамед, вибрамицин, еритромицин и еден тон вагиналети. Негде во септември ја излечив и од тогаш три пати правев брисеви и секогаш ми е негативна.
    Бактериите знаат некогаш да се вратат затоа ставај си чат пат вагиналети и пиј пробиотик за да си одржуваш добра микрофлора, така се помали шансите да се врати било која бактерија.
    Како што ми кажа гинекологот, не е ретка појава трудници да ја фаќаат, најсериозната штета од неа е предвремен пораѓај ама тоа е ептен најцрното сценарио. Трудници што ја фаќаат исто си пијат антибиотик.
    Прави си брисеви на секои 6 месеци за да ти биде се под контрола и ако има нешто да знаеш одма да го третираш.
    Иначе и маж ми ја имаше нели нормално и ради неа му беше лоша спермата. Одкако се излечи и он, спермата значително му се подобри. Ние дававме примерок сперма за уреаплазма во авицена, така се проверуваше он, зошто едниот ако не е долечен пак ќе ја префрли на другиот.

На Catlover17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Catlover17

Catlover17 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    214
    Матичната не ми спомна да се провери и он, само се што пиев јас и он пиеше во исто време. После последната кутија сумамед почнавме со односи. Би требало и он да е излечен зошто до брисевите помина еден месец, ваљда би ми ја пренел пак ?

8. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    6.326
    Здраво девојки
    Имам едно прашање
    Што значи темна дури кафеава урина ? Многу сум испаничена дали имала некоја такво искуство?

9. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.375
    Може да е од недоволно пиење вода, некој вид на храна како на пример цвекло, лекови или инфекција... Не знам во кој стадиум на бременоста си, брисеви ти земаа?

10. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Здраво и од мене.
    И јас се придружувам во оваа тема за жал бидејки и јас ја имам сега оваа бакретија. Па сакам да прашам дали може да пречи за забременување и дали може од ова да имав спонтан мисед абортус?

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    Мислам дека е можно од неа да имаш абортус, но и не мора да значи. Пред следна бременост гледај да ја исчистиш. Јас ја имав година ипол пред да останам трудна, кога останав се немав проверено, и на крај на бременоста пак ми излезе на брис, може сум ја влечкала цело време, ама немав никакви компликации, природно се породив, бебе не закачи ништо од мене. Секако пиев антибиотик и ставав вагиналетки. Ама сепак јас не би ризикувала и не би планирала следна бременост ако веќе знам дека ја имам.

12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Значи опасна е во бременост? А можно ли е да неможев да останам 3 години бремена од таа причина? Или треба се да проверувам пак?

13. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    6.326
    Не не сум бремена, ама можно е ако ја имам да ми пречи да останам.

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    Кога ја имав јас ми кажа докторката тогаш дека може јајвеводи да затне, така да можно е.. За проверки не знам точно што како оди :)

15. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Не можев да најдам соодветна тема за моето прашање, затоа почнувам нова. Извинете ако се дуплира :)

Денес добив резултати од брисеви (иначе сум крај на 17та недела) и колку што можам да видам сум позитивна само на Уреаплазма. Звонев кај матичната но не можам никој да добијам цел ден, а ми е прва бременост и сум малку исплашена. :sweat: Дали некој имал слично искуство да сподели?

16. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Девојќи да ве прашам како ја излечивте уреаплазмата?

17. Catlover17

Catlover17 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    214
    Првиот месец вибрамицин 10 дена, на крај од месецот сумамед една доза. Вториот месец и третоиот месец сумамед исто. Секое пиење антибиотик заедно со полигинакс. Сопругот ги пиеше истите антибиотици. И се разбира заштитени односи.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    По колку пиевте вибрамицин а по колку сумамед? И дали конечно ја излечивте?

19. Catlover17

Catlover17 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    214
    Вибрамицин по едно на ден 10 дена. И сумамед една доза се 3 апчиња исто по едно на ден. 3 месеци пиевме антибиотици и после 1 месец од последното апче правев брисеви и ја немаше.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Мене сега ми дадоа 28 капсули, со мм по 2 на ден да пиеме и плус вагиналети за мене.

На Catlover17 му/ѝ се допаѓа ова.