Уредување на купатило

Discussion in 'Дом' started by ALISA0000, Feb 1, 2019.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Кажете од тие што имате вакви мијалници 1f553a8ed1a626ea6caa1d2639608c66.jpg
    како садови големи што би се рекло и вакви d6c2949a5652927379e3a466ae083bd9.jpg
    како споени со шкафчето. Кој е попрактичен за чистење?
    Јас мислам вториот е подобар, бидејќи е од сите страни заграден, а првиот има простор да се слева водата во него и може да рѓосa измеѓу мијалникот и шкафчето.
    Am I right?

2. ел1919

ел1919 Истакнат член

Како првиот имам лесен е за чистење,вода неможе да протече залепен е убаво.
    Е сега јас го имам нешто повеќе од 1 година до сега немам приметено ништо за понатака незнам

elenaklasik likes this.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Ствар на вкус е. Попрактичен само заради чистење може е вториов. Ама на првиот нема што да рѓоса, нема железо нигде, залепено е со силикон неможе ни вода да пројде. Во двете варијанти треба само да се пази да е добар материјалот на шкавче, обична иверка брзо ќе се расцвета од водата.
    Јас ја имам првата варијанта од што морав. Немаше точна големина како вториот што ми одговара па го ставив надграден.

elenaklasik likes this.
  4. MiAmor

MiAmor Популарен член

Здраво,да ве прашам каде да најдам вц школки асални или до казанчето е незнам,да испушта нагло вода ?

5. milaaa1

milaaa1 Истакнат член

Здраво,дали знаете каде можам да најдам вакви плочки низ Скопје?

Attached Files:

6. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Screenshot_20231117-031529_Instagram.jpg Screenshot_20231117-032112_Instagram.jpg

milaaa1 likes this.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

бели имаш во грација пром прилеп
    се мислам и други нијанси имаше
    прашај ги во порака на фб прво

milaaa1 likes this.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Сакам да го сменам цело купатило скроз - вадење стари цевки, промена на распоред на цевките, нови плочки, кабина, елементи, сè.

Колку време да очекувам дека ќе биде потребно за да се направи сето тоа? Станува збор за мал простор, 3 метри со 4 метри должина.

И дали постои екипа што сериозно го работи ова, значи се посветува најбрзо што може да се среди, а не да работат по 2 саати на ден, на 5 места истовремено, па да бидам месец дена без купатило.

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Куќа или стан? Со менување распоред на цевки не знам што мислиш, вц шоља тешко да смениш позиција. Рачунај 2 недели, вадење на старото, копање, малтарење, сушење...па редење ново.

10. MissChievous

Куќа. Да, сакам и шољата на друга страна да ја ставам. Апла друг распоред на сè.

Да не знаеш мајстори да препорачаш?

11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не знам мајстори, ама знам дека шоља на друга страна е малку невозможно. И во куќа да е, одводот е поставен под темели ваљда, не може се да се прекопа. :?:
    Прашај си мајстори, ама биди спремна ако ти кажат не може дека не може. Ако кажат може, јас би била сомничава.

mira.mira and MissChievous like this.
  12. milaaa1

milaaa1 Истакнат член

Здеаво дали знаете каде мозам да најдам вакво лабаво или слично,но да е сиво. :)

Attached Files:

13. EdnaMomicka

EdnaMomicka Истакнат член

Здраво, дали знаете каде можам да најдам вакви бели плочки ѕидни, и подни некои во сличен стил? Исто има ли некој искуство со црна фуга, дали е добра идеја? [​IMG]

Milobebence likes this.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Јас го имам вториот и сум задоволна, практичен е. Сигурно веќе си купила ама барај нешто што е практично. И првото убаво изгледа ама вода насекаде ќе имаш. Барем јас кога би го користела. Вториот колку е поширок па пак ми прсне некогаш по некоја капка, со првиот јас воопшто не би можела да функционирам а баш е модерен.

15. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Ве молам препорака за добар плочкар?

16. Marina*F

Marina*F Истакнат член

IMG_6548.jpeg

Каде можам да најдам ваков ребраст параван/да изрАботат по мерка?

17. MissChievous

Чисто како информација да споделам, може некому ќе му користи; може да се смени распоред како сакаш, на главната цевка од водовод додаваат други цевки и така се прави пренасочувањето и промената на позицијата на шољата.

Бонус инфо: тргање на сè од вецето вклучувајќи ги и ѕидовите (до цигла), малтерисување на нови ѕидови и под, местење на водовод, одвод и кабли за струја, местење на плочки и цокле, местење на врата, местење на елементи и поврзување на струја, значи сето тоа кај мене го завршија за 18 денови. Што сметам дека е солидно брзо. :D

18. PLAVUSA17

PLAVUSA17 Истакнат член

Ve molam za pomos.Go ureduvame stanot i imame gostinsko wc i wc za nas.
    Vo gostinskoto stavivme beli plocki so poprskani sivi sari niz niv i toa e malo wc, a vo naseto wc stavivme crni so proprskano niz niv i e golemo wc.Se mislam za sanitarijata,mnogu sakam da stavime crna solja,crna cesma i umivalnik.Ve molam za mislenje i iskustvo so istite za cistenje.Da napomenam ne sum od Skopje i nemame problem so bigor so vodata

19. annii

annii Популарен член

@MissChievous дали со фирма се договори за реновирање? Ако можеш пиши ми име или број.
    И јас треба да го реновирам од темел и најпрактично ми е со фирма да се договорам наместо поединчено да бркам мајстори, па термини можеле - не можеле ..

Исто некој друг доколку ина предлог за фирма, споделете.

20. MissChievous

Не со фирма, посебно човек за рушење, посебно човек за водовод, посебно за струја и редење санитарија, посебно за гипсање, посебно за плочки, посебно за кантардаглас. :D И тоа од муабет, еј познавам еден што мести плочки. Среќа па ни се посреќи, сè одеше ко што треба, никој не откажа.

annii likes this.