Здраво, ако може контакт од добар плочкар, некој што поскоро реновирал и е задоволен, по можност и слика како е изработено. Благодарам
И јас сакам вакви плочки ама на сиво но само кај што ќе биде туш кабината и ме плаши само тоа да не се познаваат капки вода или да избелат со тек на време? Дали кај тебе има нешто слично?
Побарај во Едона ББ ..во сарај на влезот одма десно. После мостот кога се исфрлаш од главна улица... Гледав исти вакви скоро Убави се ги сакав и јас ама заклучив дека за мои потреби многу би се лизгале...(ходник и дневна каде што се влегува и со чевли често)
Ме интересира дали некој користи биде? Табу тема е очигледно а изгледа најхигиенски е. Јас со шише вода се подмивам после тоалет ама биде би било подобро. Гледам можело на шолја да се вгради или посебно да се приклучи. Не е нешто скапо околу 3 4 илјади мислам.
Мислам биде стандард беше пред многу години, скоро секоја куќа го имаше. Ама екстра простор фаќаше ваљда. Убава идеја се тие интегрирани со вц шоља, ама искуство немам.
сегде ги има и не се скапи земи го најскапоро околу 1200 денаеи е тивки се и терат бајаџи време 3та година тера кај мене сета финта е да е наместено рамно и да не тропа ако бучи и тропа не е на рамно и за скоро одат лагерите
Прашање за искуства со лепење плочка на плочка? Кои се предности и негативности и дали нешто се забележува дека е лепено плочка на плочка? Плочките кои се ставени сега се многу цврсти, не се изместени и немаат пукнатини. Дали има некоја друга смисла да се копаат, дали има потреба да се санира нешто под нив доколку немаат пукнатини. Само се стари на изглед, а инаку нема проблеми други со нив.
Ако се здрави и сакате нови плочки тогаш плочка врз плочка. Не се забележува а си има специјален лепак и подлога за такво лепење. Нема потреба да се копа и руши, поголема штета ке направите. Ако сте сигурни дека цефките се добри тогаш не треба да се чепка ништо.
Фала ти многу на одговорот Цевките добри во смисла да не протекуваат и слично? Стар стан е, не се менувани, но нема ни нешто да се случило до сега, како капење, прокапување и слично, е сега јас не се разбирам од градежниве работи многу, треба ли да се сменат цевките периодично ако нема проблем?
Ете види го моето вц плочка врв плочка се лепени 3та година до сеа се е ок За дали се здрави ке каже мајстор ќе ги изчука сите и ке виде Се премачкува прво со една сина смеса што смрде многу (таа ден не сте дома) па се лепи врз старата плочка Лепак само на Бекамент 800+денари ти е за мало купатило негде 15 вреќи Се надевам ти помогнав Да се едитирам Сопрете ги старите цевки и наново врз плочките ставите нова водоводна инсталација
Моите кога реновираа татко ми сметаше дека треба и цевките да се сменат, во смисла тие се стари кога е правена куќата, гусени ли беа не знам, и стави нови, пластични. Ѕидните плочки беа за никаде и ги срушија со еден потег. Менуваа положба на елементи итн. Да не солам памет многу, ама кога се реновира пожелно е да се сменат некои работи за да траат подолго. Да не се дојде до ситуација за 5 10 години да протече па повторно да се реновира. Зависи и кога е правена зградата и општо во каква состојба е. Ама можам да ти кажам дека ако плочките стари се здрави нема да има проблем нови да залепите над нив. Ставаат некои заштитни слоеви да не протекува вода, па лепак квалитетен и коска се.