Успешни стории

Дискусија во 'Диети' започната од Aquarius.o, 6 јануари 2011.

1. hrizantema125

hrizantema125 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојќи би сакала да ви ја раскажам мојата успешна приказна со диета и слабеење, па вака пред година дена понесена од тоа дека не ми се допагјаат некои делови од телото решива да почнам со диета и истовремено да бидам физички активна. Почнаб со УН диета, а бев 65кг се придржува многу строго до диетата дури се случуваше понекогаш да јадам помалку и од тоа што е предвидено во диетата поради тоа што работам и преку ден сум уште од раните утрински часови па се до вечерните активана, а при крајот на денот одкако ке завршев со се вежбав 60мин секој ден многу ретко ми се случуваше да прескокнам ден и да не вежбам па така уште на 10тиот ден од диетата веке имав видливи резултати и бев ослабена скоро 4 килограми и тоа ми беше на еден начин мотивација да продолжам и да бидам упорна. Така со текот на времето поминувајки го секој ден така стигнав до 50 кг но бидејќи сум висока 1,65 изгледав преслабо и премногу безхивотно и како женско сите атрибути ми беа ослабени па така малку се поправив и останав да држам линија од 56кг која ми беше супер сега сум кило две поправена(facepalm) но покрај толку голем успех претходно без многу труд повторно полека се враќјам на 56^_^

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Да но без запршка нели она што се прави со пипер масло и брашно :*

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. netty

netty Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    ako mozes pisija dietata so jogurt,kompiri,jajca...i kolku vreme ja drzese i kolku kg oslabe?

4. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    ја имат на фемина

5. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Може да ја напишеш диетава?

6. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    ја има на форумот како диета со јаворов сируп а некаде низ нет е и нера диета

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Од 4 февруари до денес сум ослабена точно 10кг и многу се познава, веќе сите приметуваат. Исфрлив нездрава храна, освен благо во 3-4 дена си пробувам во мали количини.
    Секој ден не јадам покасно од 17ч, а претходно јадам овошје, зеленчук, било што да е само здраво, домашно поготовено и со што помалце калории.
    Вежбам секој ден по цел саат на орбитрек, до сега ниту еден ден немам пропуштено и плус правам вежби од интернет кога имам повеќе време.
    Станувам околу 9-10 часот најкасно и легнувам до 00ч исто најкасно, а порано спиев до 13ч и ноќе седев до 4-5ч ноќе и тука се прејадував со нездрава храна.
    Фактички, сменив животни навики, почнав да вежбам и здраво да се хранам. Некоја филозофија во слабеењето и нема, само треба да се смени животот :)
    Од 80кг симнав на 70, а за моиве 170цм и не е толку многу, но сепак до 55-60кг ќе терам за да ме собере у фармерки 38ца, а и да изгледам тип топ. 8)
    За време на вежбањево дури у исто време добив и мускули, дефиниран лист на ногата, мускули на раката, стомакот многу ми е порамен и спојлериве скроз ми ги снема. Уште нозеве да ги доослабам малце, таква градба имам, горе сува, доле дебела. :rofl:
    А да, и целулитот ми се намали, а го имав премногу, а сега само 30% од тоа што беше, па се надевам со вежбање и вода пиење скроз ќе го снема, плус што од јуни почнувам со теретана, па ќе биде и подобар резултатот ваљда.
    Се надевам до крај на јули-август ќе ви пишам дека конечно целосно успеав да ослабам, па и ќе ви ставам некоја слика можеби пред и потоа :D

На SunnyGirl2, x.Daisy.x, Hipster и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Уште го држиш режимов ?

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Да, сега биднаа -12кг :)

На Saki15 и Donatela.W им се допаѓа ова.
  10. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Бравооо:handshake:
    Почнав јас од вчера на тој режим , повеке сум на варена и домашна храна , вежбам , па се надевам на добри резултати
    Моето дебеелење се должи на таблетите од пивскиот квасец со фолна киселина , што си набив 12 кг;(:angel:

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Не се откажувај, ќе има резултати. Со среќа:)

На Donatela.W му/ѝ се допаѓа ова.
  12. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Извини што те вознемирувам но сакам да те прашам за таблетите што се имаш поправено за колку времне се поправи и зошто се пијат и од кај ги купи сакам на маш ми да му купам да се поправи малце

13. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Лелеее зошто да се поправи ? Сите сакаме да сме слаби :D
    Таблетите се пивски квасец со фолна киселина , ги купив во Зегин 130 денари , во лилава / бела паковка , 40 таблети , секој ден по едно :) отвораат апетит , се поправив додека ги пиев .,, за 40 дена +12 кг ( само што не паднав у несвест кога видов колку сум се поправила)

На majdaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Фала за информацијата .... Него му треба едно 20 кг сигурно али ништо не го поправа уште ова да видиме

На Donatela.W му/ѝ се допаѓа ова.
  15. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    jas sum so namalena funkcija na tiroidata i neznam mnogu tesko slabeam da vezbam nemozam porobav da odam na aerobik oslabev no dojde pak do hormonsko poremetuvanje i mi zabrani endokrinologot mi kaza samo pesacenje 30 min nisto poveke nez imam 172 visina i 80 kg

16. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Пред 3 години имав 72 килограми а висината не ми се променила. Висока сум 169cm
    Некако успеав да ослабнам 12 килограми и да имам 60 кг
    Не држев никаква диета. Само пешачев и намалив количински на храната бидејќи не постои диета за мене (Не јадам ништо од овошје и зеленчук, не сум ни пробала)
    Се хранам прилично не здраво. Месо (свинско пилешко) тостови,пица и слично.
    Дури и со таква храна јас ослабнав внимавајќи на количината. Не пиев газирано, намалив со благото и грицките.
    Си ја држев килажата до месец мај годинава.
    Сега имам 65 килограми и не сум задоволна од тоа како изгледам но не знам што да превземам. Немам време за физичка активност и повторно јадам умерено.

17. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.451
    Епа вака девојки,зимоска се решив да бидам на диета и за 3 месеци ослабнав 20 килограми(престанав да јадам благо,газирано,грицки и леб јадев во мали количини)+физичка активност(кога пешачење кога трчање)мојата исхрана се базираше на овошје,зеленчук,јатки,млечни производи...и дојдов до посакуваната тежина и прекинав со диетата.И полека почнав да се опуштам и се што нејадев во текот на диетата полека почнав да го конзумирам и така верували или не за 3 мецеци повторно ги качив тие 20 килограми(физичка активност баталив скроз вагата ја тргнав и еднаш ми текна да се мерам и кога видов оп...килограмите пак се вратиле)Отпрвин мислев јојо ефект но потоа сватив дека и со која било диета ако после пак се вратиш на старите навики ќе ги вратиш килограмите.Еве сега повторно сум на диета и ако дојдам до посакуваните резултати нема да ја направам истата грешка како претходно.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.620
    Имав околу 87кг и бев искомплексирана. Најголема грешка направив што почнав моја диета секој ден малку салата и спорт. Наутро пиев цеден лимон и кафе без шекер.
    Ја добив очекуваната тежина 65-66кг, но се здобив со проблеми. Желудникот ми е 'лом' добив гастритиз, доживотни болки. Денес ми варира килажата од 70 до 75 и се така. Пијам лекови пред секој оброк и сум на посебен режим на исхрана. Исфрлив млеко во кафето, зачинета храна и сол.

19. ☆°Night°☆

☆°Night°☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    313
    Сфаќам јас имав болка во ушите и докторот ми рече дека морам да ослабам и почна да ми кажва за холестерол...