Факултетите низ Македонија

Discussion in 'Образование' started by LovelyGirl, Mar 26, 2010.

1. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

http://www.fbe.edu.mk/

повелеле :)

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Затоа што овај факултет ми го упропасти животот ;(

3. Lina24

Lina24 Истакнат член

Sakam da ve prasam kakvo mislenje imate za mit univerzitetot? Bratucedka mi saka da se upise tamu pa uste e vo dvoumenje. Fala odnared
    Izvinete za latinicava

4. Jewel

Jewel Истакнат член

За Мит имам многу лоши мислење. Во април бев на еден семинар за високо образование на кој учествуваа професори и студенти од повеќе факултети од Македонија, и на една трибина за француски јазик почна да збори професорка по француски јазик на Мит. Жената не само што се изразуваше на ниво на просечен студент од 1-2 година (иако е професорка во високо образовна институција), сама си кажа дека не е задоволна од своето работно место затоа што факултетот не вложувал ништо во дообука на професорите. Ова што јас го видов секако дека не е најрелевантен показател за тоа каков е универзитетот, ама па професор по француски јазик на факултет да не знае да сврзе 2 реченици и да муцка на секој збор со лош изговор стварно не иде.

5. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Имаш студирано/студираш на ФБЕ?

Друг некој на овој факултет? Го разгледував и го додадов на листата :D
    Ме интересира колку студенти примаат? Колку често се оди на семинари, екскурзии и слични работи чии трошоци студентот ги сносува и колкави се тие трошоци?
    А и 500 евра ефтино ми се виде. Освен овие 500 евра и трошоците за семинари и екскурзии други трошоци има? И ако некој знае поконкретно да ми каже колку е застапена математиката, посебно ме интересира за смерот маркетинг..

6. Cacy

Cacy Популарен член

Каде можам да ги видам сите фалултети на интернет во Македонија?
    Ако може некој да ми каже каде има правен факултет,за странски јазици и психологија?Овие ме интересираат ама сепак сакам да погледнам што има :wasntme:

7. boomsleng

boomsleng Истакнат член

На оваа страна http://www.fakulteti.mk/Home.aspx ги имаш сите информации за сите државни и приватни универзитети кои постојат во Република Македонија, можеш слободно да си разгледаш се што те интересира од таа област.

Cacy likes this.
  8. Lola122

Lola122 Истакнат член

Акде ако може да ми кажеш за смеровите на филозогски факултет бидејки сакам да се запишам таму