Причината е поради тоа што еве на пример ме интересира за веб дизајн. А за тоа немаме воопшто учено во училиште, а не сум имала доволно средства да си дозволам да одам на курсеви кои што навистина скапо чинат. Затоа прашав дали би можело да се започне и со таа некоја мала основа што ја имаме од програмирање. Фала сепак
Кога ќе пресметаш на крај севкнупно една академија ќе ти излезе како една година на факс, иначе ако имаш желба за програирање и ако ти фаќа мозочето за тие работи како што велат ке успееш. Иначе за веб дизајн ако сакаш според мене не вреди да го одиш цел факс оти за тоа ти треба само html css i java. Што е најлесниот дел од програмирањето.
Веб дизајн ми беше уствари само 1 изборен во 3 години на Финки не се оди за тоа. А и тешко е многу, јака психа и живци треба .. Да ти кажам само
FINKI se bazira najveke na programiranje ako te interesira kuckanje kodovi programiranje zapisi se ne se razmisluvaj Pokraj programiranjeto imas dopolnitelni predmeti so koi ke kornes zivci ali ako se saka se ke sovladas bitno e da imas interes
Еве јас се запишав на ФИНКИ дека со тој факултет може да се најди полесно работа и има пари, а кога се запишав ни п не знаев од програмирање. 1 година ми помина така, ниту го засакав факултетот ниту научив нешто, и затоа овие дена ќе одам да се отпишам и ќе се запишам на нешто што го сакам а не на нешто каде има пари. Сакам да речам дека ако не го сакаш програмирањето немој да ја повториш мојата грешка, а ако го сакаш со многу многуу учење и труд може да постигниш нешто, а и ќе ти требат приватни часови кои не се баш евтини.
Здраво, ако може да споделите искуство како го научивте предметот Алгоритми и податочни структури, од каде вежбавте и ако имате некои плус задачи да споделите .Фала ви многу ќе ми биде од голема помош.
Zdravo, dali za softversko inzenerstvo na angliski jazik e potreben sertifikat za poznavanje angliski? Planiram na toj smer da se zapisam no ne najdov informacii za toa. I ako da kade preporacuvate da polagam. Fala vi.
da imas angliski smer primaat samo 40 20 drzavna 20 privatna i nema potreba od sertifikat celoto polaganje i sledenje na nastavata e na angliski jazik
Vsusnost primaat 40 drzavna i 40 privatna. Samo ne mi bese jasno dali ke treba da polagam ispit za poznavanje angliski. Super ako nema potreba, fala na odgovorot.
Едно нешто само, таму те рибаат + најтешки професори ( и по карактер и по предавања) ги распоредуваат.
Дечки има ли некој што студира на смерот компјутерско инженерство да го прашам нешто од голема корист би ми било па и воглавно и за целиот факс
Здраво, сакам да се запишам на финки ама сеуште незнам кој смер да го одберам, се мислам за сиис , но ако може да споделите мислење за студиските програми и дали на пријавата мора да се наведат сите/повеќе смерови по редослед?