Колку време се студира и има ли факултет за психолог во Битола или Скопје ? И уште едно прашање . Дали со завршен факултет за психолог во Македонија можам работам странство ? Однапред фала !!
Дали некој има литература околу афективни состојби, компетентност и успешност, или знае некои книги или скрипти каде можам да најдам таков материјал...? За дипломска ми треба.. Фала ви
Здраво. Дали случајно овде има студент/ка која успешно го завршил/а нацртот (подготовка за емпириско истражување)?
Дали може некој да ми ја прати програмата за психологија на филозофскиот факултет зошто на веб страната ја нема?
Оваа година сум матурантка и планирам на психологија и дали ќе може да се запишам ако за матура имам избрано македонски,германски, социологија и филозофија?
Гледај просекот да ти е добар. Јас имав на матура македонски, англиски, историја и право. Имав висок просек и влегов и.во државна квота
Дали постојат вонредни студии психологија? Дали има можност за трет циклус студии доколку факултетот и магистериумот се од друг факултет?
Се мислам во последно време да запишам психологија. Што предмети да земам за матура? ОХА сум годинава имам право и латински.
Знае ли некој колку поени треба да имам отприлика за да се запишам на психологија смер на филозофски факултет ?
Веќе неколку години има многу јака конкуренција на психологија, меѓутоа од лани ја зголемија квотата па имаш поголеми шанси. Јас кога се запишував од 88 поени па нагоре примаа, ама ние бевме 80 души само. Би ти рекла ако имаш околу 85 и нагоре да си ја пробаш среќата. Јас со 95 влегов во државна квота