Јас сум сигурна дека може вонредно,кој ви кажал дека не може,не може вонредно само медицина,стоматологија и фармација.Значи психологија можете да студирате вонредно
и ако имате под 85 поени вкупно, не пробувајте на психологија. Голема е заинтересиранста и тоа со високи поени (така беше лани)
Колку многу сакам психологија,но слабо е со работа или се лажам?! Уште едно прашање,каде може да се работи со овој факултет?
Ne sum greska,aj prasaj uste ednas,psihologija e na filozofski fakultet,moze ne ti dozvoluvaat,posto treba da si vrabotena,treba da pokazes dokument.
добро и да си во "право" види на конкурсот за упис 2013-2014 и ќе видиш дека нема број на вонредни студенти има 60 во државна и 20 во приватна квота а во табелата за вонредно е чкртнато http://www.fakulteti.mk/Documents/Upisi ... lus_v1.pdf
Психологот може да работи на следниве места: амбуланта, болница, клиника центрите за социјална работа работа со деликвенти и малолетници во дом за сираци да биде дел од тимот за утврдување на степен на инвалидност брачно советување работа со зависници експериментална работа универзитетски професор по прихологија асистент на универзитетски професор по психологија професор по психологија во средно училиште специјалист по психотерапија работни организации фирми – вработен за тестирање кандидати при вработување, дали се способни да ја работат работата за која аплицираат и слично.. центри за друштвени истражувања во спортски установи (дијагностицирање, психотерапија…) life coaching (организирање на предавања за работа со емоции и животно насочување) советник за кариера форензички психолог психолог во полиција зоопсихолог (кој се занимава со психоологијата на животните) ...
До cancer993,да во право сум ама не во наводницијас не можам да водам евиденција која година има вонредни а која нема,не водам статистика,ама воглавно има,е сега може да се случи и да нема,подобро ти е да отидеш таму да прашаш ако си заинтересирана.
Девојки ако знае некоја да ми појасни. За да изучувам клиничка психологија треба прво 4 години да учам психологија (она општа) па потоа за постдиполомски ли да земам клиничка психологија?? или како? Не ми е јасно. А мн сум заинтересирана.