Дали ке примаат на вонредно на психологија ? И ако некој знае колку е партиципација вонредно ? Благодарам
На психологија нема вондредна квота. На многу од професорите им е важно присуството т.е редовноста. Така собираш поени. А и залудно ќе ти биде да бидеш запишана вондредно кога многу можеш да научиш од самите професори, има некои кои имаат огромно знаење, само си треба редовно посетување на предавањата
Zdravo za onie koi sto ne se izvestani postoi fakultet za psihologija I na ruskiot univerzitet Megunaroden Slavjanski, a ne samo na ukim, univerzitetot e privaten I se plaka okolu 1000 evra, no programata e ponapredna I definitivno podobra, kako I tretmanot koj se dobiva od profesorite e mnogu podobar I kolegijalen, slobodno moze da se konsultirate so niv vo koe vreme sakate I ke ve islusat pritoa ke vi pomognat dokolku imate nekoja dilema za bilo sto, programata koja se sledi e ista kako kaj tambovskiot univerzitet vo rusija, diplomata e priznaena nasekade, a I dokolku odate vo stranstvo na post.. bidete sigurni deka poprvo bi primale nekoj so vakva diploma namesto diploma dobiena od ukim, sporedete gi predmetite koi se sledat i kaj ukim I kaj slavjanski I sami ke dojdate do zaklucok, inaku dekan e Diana belevska, edna od najdobrite psiholozi vo regionot.
Јас сум дефинитивно решена тука да се запишам, е сега мене малце ме плаши фактот што нема огромна бројка на студенти што ги примаат.Јас имам 94.538 поени, колкави ми се шансите да ме примат?
Мала Медена точно е дека за психолози кај нас нема работа, но многу убава професија, полека ќе почнат и кај нас да се ефектуираат, овој живот каков е брз динамичен се повеќе ќе треба психолози доколку ти лежи и се пронаоѓаш како психолог немој да се колебаш, незнам кој ти е другиот избор но единствено со психологијата би ја заменила медицината, друго што и да студираш општествени науки ќе ти дојде исто а нема да го студираш тоа што го сакаш. До скоро и јас психологијата не ја сметав за професија, но отвори на тема анксиозност и ќе видиш на колку млади им е потребен добар психолог. Да се разбереме препорачувам само доколку си амбициозна навистина да се ефектуираш како психолог, а не само да студираш ради реда. Секое добро
Здраво на сите,моето прашање влегува во оваа тема па би сакала да ве замолам за брз и искрен одговор од некој кој е добро запознаен со факултетите поточно Психологија јас ја обожавам оваа професија но кога завршував средно немав можност да се запишам од финансиски аспект и продолжи животот сега на возраст од 30 години имам сопруг и синче 4 години....кога решив да седнам повторно да се обидам дознав дека не постои можност за вонредни студенти и се разочарав бидејки како што читам на нет(тоа ми е единствен извор на информација во моментот) вонредни има само на приватен факултет 1000-1200е и повторно се отвара стара рана дека ке морам да се откажам од желбата поради финансиски причини.... Ве замолувам за детална информација доколку знаете подобра опција од тоа што го наведов...или поврзани студии преку кои би можела да се префрлам подоцна или да продолжам поседипломски можеби со полагање неколку битни испити...и сл. благодарам.
А да си прашаш во студентски прашања... Одма ти е КОлку што знаам може, ама да не имат сменато нешто. Секоја година сменуваат. Модерни сме, модерни....
Само еден совет од мене . Со најдобра намера ти кажувам да одиш редовно на предавања и да не ги пропушташ. И статистика на колоквиуми да си положиш