Форумџика на годината

Фамилијата Марковски (Канал 5)

Discussion in 'Серии и емисии' started by Ketchup, Sep 23, 2017.

1. Mini90

Mini90 Популарен член

Значи серијата е врв!!

2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Ја отворив темава само да ѕирнам за последнава епизода да не пишал некој нешто бидејќи немам баш можност да следам редовно, иако ми се допаѓа серијава. Отварам и како што си претпоставив, начекав негативни коментари.
    Абе еднаш да не плукавте по нешто наше, барем еднаш. Пусто Македонче, ги гледа редовно турските серии кои сѐ повеќе наликуваат една на друга, океј е во секоја епизода секој втор да се разведува/изневерува/абортира и слично, а веднаш дава критики за македонска серија во која реално е прикажано со што сѐ се соочува еден хомосексуалец во таква околина со луѓе кои се поконзервативни и осудуваат. Навистина не разбирам.
    Некако совршено го отсликува секојдневието и проблемите со кои се соочуваат луѓето, немав високи очекувања на почеток, но пријатно се изненадив и дефинитивно ќе продолжам да ја гледам.

1209, Dream-Girl, Victorian and 3 others like this.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Јавните личности и треба да ја изнесуваат реалноста на виделина, преку серија, говор, песна, статии ... кој од која е бранша е, соодветно.
    Серијава е супер.
    Глумците исто така.
    Ако се земе во предвид фактот дека и не е толку тешко да се глуми нешто што и реално се живее, тогаш е јасно зошто моќно ја пренесуваат приказната.
    Содржински оваа серија немаше да биде дозволена ако немаше промена на власта. За жал, правото на слободен говор кај нас и не е баш некое право, зошто го нема. Е сега...би било фино кога би продолжиле со снимање. Да се пренесува не/промената во живеењето на обичниот човек.
    Дали оваа демократска власт би дозволила?
    Предлог епизода. Лиле избркана од Мин.за транспорт и врски, по промена на власта ја враќаат на работа, но овој пат во администрација во Мин.за здравство. Министерството се соочува со смрт на повеќе од 10 новореденчиња во период од три месеци.
    Без полемизирање.
    Прашањето ми е - дали мислите дека во нашава држава може да се дава реална слика ин реал тиме?

*Amethyst*, Dust, 1209 and 9 others like this.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Дефинитивно не. Тоа е и поентата, не се знае што е потрагично - дали реалноста што е прикажана во серијата или фактот дека во време на владеење на партијата што ја критикуваат, сигурно би била цензурирана.

А темата на Кајгана, вчера од љубопитност ја отворив. Ми се згади, али не сум ни изненадена... уште една потврда дека сѐ што е најисфрустрирано и највулгарно младо машко (воглавно) е собрано таму. Само не сум знаела дека уште и по определба се predominantly тврдокорни...

5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Силвија Стојановска глуми најдобро. Ама таа отсекогаш си беше противник на минатата власт, па и легна улогата, можда си ја сфати најсериозно од сите :D

cresa-jagoda likes this.
  6. Ketchup

Ketchup

Јас чекав да излезат повеќе епизоди и да ги изгледам наеднаш, бидејќи вака од викенд на викенд не ми се чека. Сè на сè ми се допаѓа. Глумата е супер кај возрасниве, кај маливе е малку аматерска, ама нема врска. Омилен лик ми е Лиле. Врвен лик кој во секоја епизода ме смее. Мислам дека требале да вментат малку и од ноќниот живот на ликовите, бидејќи вака делува ко цел живот да им е работа и школо. Исто така со тоа што сакале да ја доловат лошата ситуација во државава, малку претерале. Конкретно мислам на школото, бидејќи со другиве институции и немам баш искуство. Снимање на час не е никако дозволено, посебно не професор, или директор. Плус, повеќе музика мислам дека недостасува во серијава. Другото си е океј. Ми се допаѓа.

7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Ако решиш дека не ти се допаѓа серијава ќе бидеш обвинет дека си од Вмро ? Колку смешно.
    Јас врска немав ни која е темата, ни кој ја спонзорирал, само малку погледнав и глава ме заболи.

LoneWolfGuy and carangigia like this.
  8. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Во животот толку бавно немам гледано серија, и мислам за "На Терапија", ама ете обврски. Да не ме сфатите грешно, уживам дур ја гледам ама не можам да си дозвола повеќе од две епизоди пред спиење.
    Читав сега и за оваа серија и многу ми се допадна и сакам да ја гледам. Предвидени се само осум епизоди во прва сезона или нема да продолжи?
    Многу, многу, многу ми е мило што почнавме да мрдаме од мртва точка со серии, и тоа не било какви серии, туку далеку подобри од тоа што сме имале претходно. Имам надеж за константно подобрување.

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Виктор не е оној малион од Наше маало?

10. Bzaubzz.xy

Bzaubzz.xy Истакнат член

А шо последните две во понеделник и вторник 21.20

11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Тој е - и ти дури сега го позна? :lol:
    Многу се изменил, мене ми падна вилицата кога ми светна кој уствари е дечково. Каков беше ситен и слабичок, ептен пораснал и се изменил.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

денес почнав да ја гледам на Јутуб, одма ми заличи само дека смеѓ го памтам...

Mishela likes this.
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Зошто нема епизода?!

14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Во понеделник ке ги има последните две.

cresa-jagoda, referentka and LiliBoz like this.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ни на канал на Јутуб нема?

referentka likes this.
  16. referentka

Јас пак се нацртав пред ТВ:(.

dunika likes this.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Мене серијава ме утепа психички искрено. Ем поради коинциденции (татко ми е технолошки од МЗТ) ем ради здравството... си велам утре ако не сум јас моќна син ми да го вработам вака ли ќе биде !?

Dust, dunika, Melodie and 6 others like this.
  18. referentka

Јас пак како да сум дел од серијава..сите ликови можам да ги поистоветам со реални и секојдневни.
    Затоа ми е интересна.

19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Петта и шеста епизода ги изгледав пред некој ден, беа најдобри досега. Викендов не ви даваат епизоди затоа што утре цела вечер ќе известуваат за изборите.

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

да. но кога го гледам како дупло стрес да ми е :) а не дека нема да ги изгледам наредните две..