Би замолила некоја колешка од постарите генерации доколку ја има проектната по евалуација на фармакопејски супстанции да ми ја прати, чисто да видам како тоа треба да изгледа.
Јас вака наминав на темава да кажам дека трета година е многу тешка, треба многу учење и повторување на работите инаку ништо не се прави. Јас се радувам што е вакво облачно времево па нема да шетам и ќе учам е до тој степен е. А кога ќе ми текна дека и четврта година и ваква па дури и потешка.....биќе весело.
фармација 3 годишни студии Со каква титула ќе се здобијам доколку завршам фармација со 3 години? Имам слушнато дека со 3 години-дипломиран фармацевт,180 кредити,без можност за отворање сопствена аптека; Додека пак со 5 години-магистрација,300 кредити,со можност за отворање сопствена аптека; И дали во ова воопшто има вистина...
Насоката што е со 3 години е Дипломиран лабораториски биоинженер, а со 5 е Магистер по фармација. Само тие две постојат, нема насока со 3 години - дипломиран фармацевт.
девојки ве молам кажете мислење ама искрено, го поднесов документите на фармацевтски ама не сум сигурна дека ке бидам примена ве молам кажете што мислите со 70 поени би можело барем во приватната да влезам?
http://www.ff.ukim.edu.mk/dokumenti_o/882355933.pdf дали сега сите ке бидат примени бидејки имамалку пријавени а примаат 135? ве молам брзо кажете ми
Девојки дали некој знае што се треба да запишување на фармацевтскиот факултет?Бидејки на страната сеуште ништо нема објавено ?
Дали ке има втор упис на фармација бидејки кога ги гледав листите за примени стиденти има само 86 заедно со државна и приватна квота...
Епа колешки од постарите генерации,можете ли да не советувате нас бруцошите со врска со учењето,професорите...
Јас нетрпеливо го очекувам твојот извештај за 5та. И секако совет за изборните. Се случува да прераспределуваат?
dali znaete koga ke ne viknat za zapoznavanje na fakultetot nesto spomnaat deka nekolku dena pred da pocneme ke ne viknele za da ne zapoznaat so fakultetot ?/
Девојки јас да прашам отприлика кога почнуваме со предавања, еве на другите факултети излегоа распоредите Само се надевам дека нема уште на 15ти да имаме предавање како општа медицина...