Во последно време носам само boyfriend фармерки,љубов ми се не поминува месец без да си купам најмалку два пара,ги имам во разни бои.
Springfield, толку се квалитетни што нема потреба постојано да купуваш ако си го знаеш точниот број. Мене од Springfield, Waikiki, Mango...спомнала и членкава подолу од каде купува, ми се таман. Висока сум си колку што треба, сега не сум 2 м, ама таман да ми се точни ногавиците. Ако ти се подолги носи ги на кројач ќе ти ги скрати за околу 200 ден. И јас наоѓам каде што си наброила и каде што дополнив погоре сум задоволна од изборот. Фармерки обожавам, ги имам во различни модели со низок или висок струк и во различни бои и уживам да ги комбинирам со различни маички или блузички, зависи од временската сезона.
Јас па обратен проблем имам (1,78 сум). Со години не можам да си најдам фармерки до глужд, а не па да ми се под глужд како што би сакала. Така да ако знаете со сигурност каде има ДОЛГИ фармерки (да не се ѕвон), кажете ). Waikiki, 90% од Zara, Reserved, итн.. се ми е над глужд...
Зависи каков тип на фармерки бараш, mom jeans се скоро секогаш над глужд, само во cropp имам пробано такви да имаат добра должина до глужд, овие со широки ногавици се сите долги дури и за мене(178cm), исто и straight се прилично долги ама и тие се малку широки, barrel jeans имаат до глужд должина - во h&m имам видено и се добри, не се комично широки. Само тесни фармерки не би знаела кај има пошо не барам такви никогаш, во levi's сигурно има, но таму се прилично скапи.. И јас сум во потрага на добри фармерки, па ако ти треба помош пиши ми, може ќе ми текне нешто плус што сум видела.
Не знам Мави продавницата во сити мол за фармерки дали има и за жени , (мислам има) , ама таму има долги фармерки, за високи луѓе. Маж ми е 2м, од таму само најде дури и малце долги му беа, така да, барајте жени таму