не се мисли налуге кои не цицале или малку цицале ,ами кои го доеле детето престанало да цица па по некој ден п.ак продолжило да цица. Кој не искусил ке се смее за сметка на уроците ,и да постојат луге кои зарекуваат.Сестра ми кога беше мала беше многу слатка и убава и често ја факаа уроци.На почеток ни мајка ми не верувала дека детево коа плаче не се смируваа не е ништо друго освен инат.Но еден ден доаѓа тетка ми братучеда на мама,којаима црни очи и за неа велат дека урекува,и на сестра ми и стави една црвена машна и почна да викаколку е убава поубава ни Лепа Брена не била(во тоа време она беше репер за убавина),за пола час сестра ми крена температура 39,5 одење на доктор инекции цела недела температурата не се симнува,докторот и вели на мајка ми дека изгледа не бива ништо со детето, .Моите се вракаат дома и за среќа доаќа една тетка на мајка ми ,мама и се зали вика детето ке ни отиде нема лек ,баба ми одма да ја носиме кај бабата Румена таму ја носат со 30 ја вракаат насмеана со 37 степени.Е сега објаснете ми како е ова можно доколку не постојат уроци .И после тоа а заплаче нервозна е бабата Румена ни беше ко матичен за неа,и побае и се престанува.За жал жената е мртва одамна,.Друго моите деца коа беа мали идеме кај мајка ми и одма плачат кемкаат креваат температура и мама со капчето ке отиде кај комшивка што баеше и верувате дека престануваа и одма заспиваа. Исто така татко то на тетка ми( иначе и е тетин на мајка ми)и тој беше со црни очи и за него кај идеше лугето ги криеја децата ,го носиме на гости кај мојот роден дедо во друг град .И дедо ми да се пофали му ги покажува свињите ,и овој абе свате да го е,.. колкави свињи имаш,вечерта иде дедо да ги затвори да им даде храна едниот крмак превртен збревта со пења на устата.Оди го буди другиов дедо ,свате дојди да го помочаш крмаков.Овој видел не видел го помочал утрето крмакот како ништо да небило. иначе урокливи очи постојат ,значи може некој да се зарече и со восхит не сакајки ,но може и со љубомора ,лоши мисли,се е тоа енергија ,па има луге со јака и слаба ѕвезда ,некои се поподложни некои се отпорни на зарек.
Коа прочитав Факање очи си реков побизерно не сум чула нешто :/ Одма ми се напрај филмот како некој со прстите им го фака окото а тоа дА ти било зарек некој со црни очи ?! Алооо 10 век да те потсетам дека сме 21 век
Паметам како малечка баба ми ме носеше на бајачки, ама кој ги знае . Може и навистина постојат вакви работи .
Како успешните луѓе некои не ги урочил? Јас мислам дека е се до псхихата, зашто кога бев во длабока депресија се ми збореа дека ми е. Зли очи, незнам што. Некакви си симптоми на депресија. Едноставно не ти е периодот и потребна ти е промена. А, кога нешто ќе ти тгне си правиш филмови во главата веќе не ме урочуваат се откажале од мене нашле друга мета Ова за човекот ми личи повеќе на карма, господова желба одколку на урок. Повеќе верувам во карма.
Toa moderno se vikaat energetski vampiri do samata negativna aura na covekot e so te pie energetski i ti stvara glavobolki nesvesno a na selo gi vikaat uroklivi oci
Урочливи очи има мене кога ме фатат лагнувам в кревет. Но една жена познавам ми бае и минува во минута ,фала и. Господ да ми прости ако правам грев.
Јас кога сум била бебе ме урочиле...На првите прегледи бабичка му рекла на татко ми ,,Таткото убав, бебето уште поубаво'' ...Доктори не знаеле што ми е, и во тоа време пред 30 год самите доктори советувале по баби носете го и ме носеле...
Можеби немаше да верувам ама многу блиска личност бае за уроци и од таму знам дека се можни а и мене лично многу ме урочувале па ко ќе ме фати глава не гледам. А исто сум приметила одредена личност ако ме пофали гласно ништо ако не каже ништо само ме гледа кога ќе замине глава ме кине.
Верувам во тоа дека постои енергија која другите ни ја пренесуваат и валјда зависно од нашата, ако пример ни е слаба, ја примаме и добивме главоболка.
Јас имав баба со изразито зелено око.И она самата си знаеше дека очите и урочуваат и никогаш не гледаше бебиња,мислам ги гледаше ги фаќаше за раце ама не коментираше во стилот убаво бебе,златно детенце на баба и такви работи.Дека постојат да ги има урочливи очи и викаат дека обично тоа се плави или зелени.