Јас само нешто си измислувам благичко. Видов во една серија, frozen bananas. И ете Превкусно е, кога ќе замрзнат добро бананите како сладолед се, и се знај дека многу добра комбинација е банана и чоколадо.
Тавава е инспирирана од рецептот за селско месо , ама јас си ја направив по мој тертип со 101 зачин внатре , ама превкусно искочи. Значи има свинско месо, кромид , печурки, компири, ловоров лист, томатело со босилек и оригано, сенф, рузмарин, вегета, бибер, кари, шафран, црвен пипер, бело вино, вода и 1 лажичка брашно лудница
После толку благо, еве една слика со обично тавче гравче, со малку пушено месо, колку да замириса и марула салата. Рецепт на мајка ми, со додатоци од зачини од мене
Многу интересна идеја ми даде,зашто веќе се откажав од благово , па колку да си ја заблажам душава може вакво нешто да се проба во замрзнувач ги стави нели заедно со чоколадото и колку време треба да стојат во замрзнувач?
Прво сечи ги онака и на некакви стапчиња стави ги. Јас цефки секов и така ги направив. И нека поседат во замрзнувач така 1 сат да се ладни. И чоколадото топено да не е мн жешко, и кога ќе го туриш врз нив дека тие се ладни одма се стврднува. Јас сакав да ги прпелкам во шарени мрвици, и кршени ореви оти такви беа на филмот ама треба многу брзо оти се стврднува чоколадото. И после во замрзнувач нека седат неколку сати и убави се така ко сладолед баш. Еве во спојлер видео. Спојлер: videooooo
Се извинувам што вакаа се вмешувам кадее не треба но еве ви уштее еден предлог за чоколадирани банани многу се вкусни и без трошки и кокос http://moirecepti.mk/post/чоколадирани-банани