И ручекот од пред некој ден. Крем чорба од тиква со семки од сончоглед и фокача со козјо сирење и копар.
Денес доручекот ми беше вртена пита со сиренце од Spicikato Најубави пити во Скопје !! Затоа ручекот ми е лесен, од панирани тиквички, варено компирче, салатка од краставица и малку домат.
Од сабајле како сум станата, кога излегов на тераса, некој убав мирис на тазе пециво не да ме замами, па цело време го поминав ковајќи планови што и јас нешто такво да си подготвам. Се решив за пастрмајлија, одамна не сум јадела и се частев денес, уз винце црвено ммммммммм....мераци
Денеска си открив нов начин за подготовка на компир Млад компир потпечен со томатело,домати сечкани на парчина и лук А еве како изгледаше сервирано воедно и мојот денешен ручек Салата со краставици,пиперка и ркула
Makaroni so sos od pecurki.. inace sosot prv pat go pravam i super izleze.. Samo sledniot pat pomalku brasno kje stavam, mnogu gusto mi izleze nekako
До сега не сум јадела пастрмајлија, ама оваа твојава, како за почеток, би ја дегустирала со задоволство. Па и тоа брускетите... Па и грчката салата...