Морам некако да се мотивирам в кујна не ми се влегваше и јадев ко "стока" (бејк ролс, тук и елефант на ротација). И са као прв чекор да спремам дома јадењето па ако се случи да грицкам бар да не ми заменва оброк. И ако е лично и сакам да го сликам поверојатно е да седнам и да спремам чак и 15 минути нешто. И нарочно засега многу "готови" работи ставам како палачинките се од ќесичка јас додадов вода и овошје во нив оти без боровинки ми се . Ама влегвам во мојата Нара Смит ера полека-полека. Пример сите јаготки ми се од градината. Прв пат земам, не е лошо. Од Стокомак. Има и како парчиња измеѓу.
Од каде се диносаурусчињата и со што ги полниш, претпоставувам "здрава" варијанта за дечкото, ги лапка ли или вие си ги јадете?
Овие без чоколадо се за него, т.е. заедно ги јадеме Овошје (свежо или смрзнато), кокосово млеко, путер од индиски ореви, агаве и малку ванила. Би ставила и нешто млечно (грчки јогурт), да не беше интолерантен на лактоза. Дино калапчињата се купени лани од kids&co. Имаше и како тие во спојлер, ама моментално нема никакви, баш ги барав за да докупам. Спојлер
Салса, јајце, павлака, рукола, печурки буковки и печен леб. Не дека сакав ама мораше да дојади некој сладоледот. Онај со јаворов сируп од Стокомак. Потпечени тестенини со доматен сос, сирење и кашкавал. Шопска.
Овесна каша (бумбокс) измешана со овошен јогурт али основата демек била со грчки јогурт, микс семиња, гранола, банана (остатокот спакован како десерт за на работа со плус боровинки и капини). Сокот е од еден цел цеден лимон, пола лимета и пола цитрон. Веџис, бургерот е со Вердино плескавица, и една порција со две плескавици со кашкавал пошто брат ми изми пајнци и жал ми падна втора недела максимум месо да му е риба. Грозје.