^ Sto pravese so korive/palacinkive? Za soleno ti se ili slatko? Valjda vaka ne gi jadese Kolku da ne sum of topic Ni kvalitetot na slikata e dobar ni nesto ama bitno vkusot na ovaa domasna supa e nezamenliv.
Феникс еве ги и моите само што ке ги ставав хаха.Ме претрка Мимс.Супер се испаднале нејзините се подобри слики но еве и кај мене да видите. Пс:Не ги правев во стаклена тава бидејќи правев две дози наеднаш два реда се.Супер ни беа.Ставив јас и врат внатре а со павлака супер одеше.ЗГОЛЕМИВ ОД ДОЗАТА ПАТЕМ.Немам слика со пресек
Јас печурките не ги ставив одозгора туку ги исецкав и ги ставив во смесата со која ги наполнив канелоните. @Winter Lady супер се и твоите, леле бе сите канелони денес за ручек
Девојки, одлично ви испаднале! Се надевам дека ви беа и вкусни. Инаку, @mims-89, и јас првиот пат ги исецкав печурките и ги ставив во смесата, ама не ми се допаѓаше што печурките ми пуштија вода (дека ептен тазе купувам), па после ми се разлеваше смесата за полнење. Еве еден предлог од мене за следен пат: Можете обратно да направите: ако некој јаде кечап или си има дома подготвено доматно пире (значи густо да биде, со што е можно помалку влага) може наместо со павлака, со доматното пире да ги поврзе состојките за филот, а одозгора да се полее со павлака за готвење (може и бешамел, ама јас не го сакам и не го јадам). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ А сега, за да не бидам ептен off-topic, ајде и јас нешто да ставам. Архивско е, ама е погодно за овој период кога има јаболки. Штрудла со јаболки, со готови кори, поросена со шеќер во прав и цимет. Циметот ми е незаменлив како зачин и арома од сега, па до пролет, a комбинацијата со јаболко по вкус и мирис е врв на совршенствата.
Со што стигнав ги комбинирав. Шала на страна ги правев за солени палачинки ама не бидна.често пати и со стек и компири ги полнам. Нешто изгледа шеќерот ми е паднат во последно. xD Спојлер филов го обожавам