^ Посебен не, мој да Премногу едноставен. Потребни состојки: 500 гр. брашно, 250 гр. топла вода, 1 квасец, 1лаж. сол, 1лаж. шеќер. Во топлата вода се ставаат квасецот, солта и шеќерот и се остава да стаса 10тина мин. Потоа ова се меша со брашното и се меси да се добие меко тесто. Тестото се остава да стаса околу 1ч. Така стасаното тесто се дели на топчиња(зависи колку сакаш да бидат големи ѓевреците) и секое топче се обликува во вид на ѓеврек. Настрана се зоврива вода во тенџере(околу 2-3 л.) но да биде убаво зовриена. Секој ѓеврек се става во зовриената вода да постои околу 30тина секунди, се вади се посипува со сусам и се става во подмачкан плех(јас ги посипувам и со сол да бидат посолени). Се печат на 200С се додека не заруменат. Утка нема
Торта со шлаг и бисквити за праење многу лесна и едноставна.А за јадење многу вкусна.. Спојлер П.С. сликата е малку изместена дека ја едитирав