Пилешко во сос од павлака за готвење, шампињони и малку цеден лимон.Декорирано со лимон, мандарина и свежо нане
@kjukli , само јас и ти изгледа го имаме истиов кафеав сет со стаклени чинии, друго место до сега не сум видела.
Прво станување и во кујна, од вчера ги мислам. Макарони со урда и јајца, мајка ми си понесе за на работа, значи сум ги погодила.
Денешниот ручек: Пилешко со брокули и сино сирење И малку од порано... Лосос со зеленчуци... Спојлер: Лосос-подготовка И добро познатите кроасанчиња на @Val-Dim
Nabrzina napraveno, ednostavno, brzo, lesno I vkusno.. Originalniot recept e so slatko od smokvi, isprobano nekolku pati, odlicno I prevkusno, probav da go napravam so slatko od jagodi, isto vkusno I socno ama jagodite propadnaa na dnoto, nebitno, za dva saati go snema..
-Зимска тава пред печење. Состав-праз, моркови, свежи шампињони, суви пиперки и месо од чадена свинска коленица -Десерт -ред пудинг од ванила со малку маскарпоне, ред мелена гранола и ред сос од шумско овошје
Ајде да ви го претставам моето ново откритие во светот на сосовите. Спојлер Печурки ставате да пропржите, свежи нормално... одозгора наросувате лук во прав, малце сланинче (како за пред први може и некое друго понискобуџетно мевце), малце да се пропржи, ако ви пуштат печурките вода може и да ја извадите. Лупнувате внатре павлака за готвење, нек се крчка 5-10 минути, и пред самиот крај, рендате од тој нискобуџетниот пушен кашкавал од КАМ, некои 100тина грама што е 30-40 денари. Уште 2-3 минутки додека се стопи, иначе ставате колку сакате... and you can thank me later. Кашкавалов каква разлика прави, не можам да опишам, мора да се проба. На сликичево го гледате со шпагети, ама оди и со фурнаринки (тогаш поситно ќе ги исечкате печурките), со некои кифлички, како некој дип дури може... мада што, вчера моите и со леб си го домакаа. Значи се прави многу брзо, многу лесно, што ќе ставате грицки ако иде некој, направете го, јас според побарувачката ќе треба уште малку во тенџере да го правам.
Jagnesko so po nekoj kompir. Ke odi pod folija na edno 4 saati krckanje. Gosti ke imam..odam salatki da pravam