Пица лепчиња со мнооогу маслинки и мноооогу сирење и мноооогу кашкавал Е овие начос за брат ми ги погодив поќе од првите
Денес решив конечно да ги испробам новите модли, па се одлучив за чоколадни мафини Рецептата што ја имам е за 16 мафини, ама јас секогаш исто ја правам смесата, ја делам, па остатокот го замрзувам за нареден пат. Потребни состојки: - 150gr чоколадо за готвење - 250ml млеко - 75gr путер - 250gr брашно - 100gr шеќер - 4 лажици какао - 1 јајце - 1 прашок за пециво - 1 ванилин шеќер Ако сакам во мафините да има парченца чоколадо, тогаш половина од чоколадата ситно ја сецкам, а останатиот дел го топам на пареа заедно со путерот и млекото. Овојпат само одвоив 12 коцки чоколадо, за после да ги ставам врз секоја мафина. Во меѓувреме ги мешам останатите суви состојки, откако ќе се подолади смесата од шпорет ги мешам заедно, го додавам јајцето и матам со миксер. Печам околу 20тина минути, прво на 200 степени, па после намалувам. Спојлер: Фотографии
Какво јадење денес сум си направилааааа мераци. Болонезе сос за над макарони, со пармезан, оригано и лута пипер! Пикантен таман по мој вкус. И пак го направив онај чоколадниот кекс само сега дупла доза и со црно и бело чоколадо горе.
Modnight snack. Пoртoкaл вo чoкoлaдo (тoпенo сo млекo и кoкoсoвo мaслo). Секoјa вечер нештo "нoвo" ми текнувa... Oднoснo нa стoмaкoт му текнувa. Среќa штo не кaчувaм кг.
Daska za meze pred rucek Tolcen pindzur,pilesko so gabi i puseno meso A "bebinjava" se spremni za pecenje
Топол чоколаден колач со сос, сладолед од ванила и јагоди. п.с. Доста ми ги гледавте плочките во кујна во позадина