Официјално отворена сезона на чај,какао и слатко.Менувам секаков вид на чоколади за било какво домашно слатко. П.С Ова само за слика инаку не знам колку изедов
Спојлер И за мрзливи ко мене во кесиња и право во замрзнувач И не се само овие 40-50 кесиња се Нема миење тегли, бришење, сушење ..
За замрзнувач мали до 3 кг што се. Нема да ги полниш цели секако. Вака функционира купуваш кесиња, кога ќе се излади ајварот, само си полниш кесињата, пола саат да се излади убаво, собираш во голема кеса (ако сакаш), ставаш во замрзнувач и вадиш кога ќе ти се пријаде. Може и да го топлиш на оган Лесно и брзо.
Поубав е така. Не е со клуч заклучен па да неможеш да го извадиш. Ставаш во тањир и ја фрлаш кесата. И јас викав не, ама сега викам ДА ! Повкусен е
@Winter Lady Винтерке, па ни во теглите не е заклучен мор Најн најн, во ова не можеш да ме убедиш дека е практично, со тегла испаѓа по лежерно, а вака по се мачиш
Ти праша дали било практично јас ти одговорив фино. Не те убедувам само си кажав што и како. Крај не одговарам повеќе кој и да ме цитира. Чудете се колку што ви е воља.
@Winter Lady Де бре Винтерке, не се лути одма, не се чудам јас на идејата, само споменав дека пр. Од тегла вадиш колку сакаш, а вака по не ми е практично ќесето да го одврзувам и заврзувам. Тоа е секако, само мое мислење, а секој нормално има различни навики ....Не се лути
Витнер, подобро ставај го во некои пластични садови, кога веќе си решила да го замрзнуваш, отколку вака да го плескаш во ќесе за замрзнувач. И нема шанси да биде подобар заледен отколку во тегла, но ако тебе ти е полесно тогаш супер. Ние останатите ќе продолжиме да си бидеме класика, ова е премногу авангарда.
Јас сум пробала и така и така. Стави една кеса па ќе кажеш дали не е добар. Месото како стои во кеса, така и ова. Не ви се допаѓа не. Несакам да се објаснувам
Мене ми изгледа практично идејата на @Winter Lady Кога подобро ќе размислите кесите се поефтини и не мора да се мијат.
Ваков замрзнат правеше и мајка ми порано, со оние остатоци од домати и пиперки на крај на сезона. Го замрзнуваше и одма се јадеше.. Во принцип е многу попрактично во ќеса.. штета што не сте пробале.
Јас почнав ако нешто не ми фати ептен окото, да не го сликам така да еве само топло чоколадо. Сезоната за топло чоколадо и чај ми почна мене.
Legnav da spijam I sekako koa si so prazen stomak ( ma da I so poln) navecer razno razni recepti, brzi idei, slatko soleni I dr dr jadenja ti se motkaat niz galava...I stanav. Eve so sto ke go prelazam stomakot pokraj tolku ludi idei... Pa ne e loso