Крезер Кухе Потребни состојки за тесто: 100 гр маргарин 200гр брашно 1 мало лажиче СОЛ Потребни состојки за „фил„: 300 гр салама 500 гр кашкавал 200 гр печурки 4 јајца Пола канче кисело млеко сланина исечена на ленти Во брашното го ставаме маргаринот , сол и малку вода колку да се замесе тестото. Одкако ќе го замесеме тестото го сукаме и го ставаме во тавичка. Цела кора се дупче со виљушка и се става да се пече. Настрана во посебен сад ја рендаме саламата, кашкавалот, печурките, јајцата и киселото млеко. Целата смеса ја соединуваме. Одкако ќе зарумене кората ја ставаме смесата и одозгора ја редеме исечената сланина на ленти и печеме. Јас користим за оваа смеса 37 бр на тава. но, како што кажав тавата е специјална за овој специјалитет, купена од Швајцарија. Во обични наши незнам како ќе испадне. Инаку е превкусно, по дома сите го обожаваат крезер кухе. Мислам дека имаше посебна тема за рецепти, но неможам да ја пронајдам. Се извинувам.
@zeka зошто не го напишеш името оригинално како што се пишува на германски? На тој начин може да се изгугла и да се види за каков специјалитет станува збор.Јас пробувам да го најдам рецептот како што мислам дека се пишува ама ништо не ми излегува. Сакам да видам слики подетално за да порачам од пријатели од Швајцарија да ми донесат такво тавче за Крезер Кухе.
Незнам како се вика сабајле налетав на видеово превкусно е.. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1810441129208528&id=1614251518827491
Pileski p astrmajlii od Stokomak so domasno pojacanje od jajce,sirence,domasno salamce,prethodno premackani so svinsko maVce Foto pred pecenje...
Уште едно веге јадење од кујната на Кики Полнети пиперки со смеса од сирење, сецкани црни солени маслинки, рендан кашкавал, чија семе и потпечен сусам. Затворени со мали кругчиња домат