Пиперките се чистат од семки, се остваат во пресол (јас цела ноќ) да попримат од пресолта. Се полнат со обична урда, се стваат во тегла, се полнат со зејтин и тоа е тоа.
Абе идеата на темава не беше да се постира храна која сме ја направиле сами? Или се лажам нешто? ОК, кафани, кафичи, фини јадења спремни од мајстори, ама да покажеме ние што сме спремиле, а не тостот сликан и трпезата во кафана, мислам дека нема логика. Ако грешам нека ме исправат, ама мислам дека првичната идеа беше да постираме она што сами сме спремиле.
Во ред . Се извинуваммм Овие слики ги видов на десктоп и одма ги ставив овде..изумив сосема дека треба наши дела .. уште еднаш се извинувам