Taa smesata stoi vo delot kaj blagite raboti? I pisuva na nea deka e smesa za mafini ? Imas li ti praveno i dali se vkusni za jadenje......Vaka na slika epten vkusni mi izgledaa.....
Stoi vo delot kaj pecivata,pudinzite..takvite raboti.Ubavi se i brzo i lesno se pravat.Sum pravela 2 pati.
Последните две се мали пилешки ражничња и фокача лепче исечено на ленти. А за даската немам инфо, не е од МК купена, дел е од божиќниот подарок пред некоја година на мм од работа
Морам да прокоментирам, после одредено отсуство Бабушка повторно позитивно изненадува со своите кулинарски вештини, рецепти приготвени со многу љубов,, страст,, посветеност, ми се допадна рецептот со домашните јуфки и комбинацијата на состојки кои се наоѓаат во филот со кој се залеани јуфките, посебно би го потенцирал присуството на руколата која одлично се надополнува се вклопува со тестенините, јас највеќе шпагетите ги сакам со доматен сос и рукола, би ја пофалил Бабушка и за сервираното на даската кое одлично оди со црвено вино било тоа да е Мерло, Вранец или моето омилено во последно време Каберне Совињон, посебно ми привлече внимание последниот дел од даската - тоа е Фокачата италијански специјалитет - леб, пред некој ден на интернет гледав рецепт за приготвување на Фокача од страна на врвните кулинарски мајстори Џејми Оливер и Џенаро, ќе ставам линк кон видеото Фокачата на Бабушка ме потсети баш на видеово, Бабушка секоја чест на твоите кулинарски вештини, навистина знаеш да изненадиш со своите квалитети и рецепти кои ги приготвуваш Лејди Феникс е мајстор што готви со многу внимание, љубов, посветеност, ми се допадна рецептов со рибата, ми се допаѓа тоа повеќеслојно готвење, вистински избор на состојки, елегантна презентација со одлично доловена фотографија, и овој и тој со аспарагусот ми оставија впечаток и се рецепти кои заслужуваат внимание и пофалба Лејди тоа зеленото на рибата е магдонос или ......? Друго што ми остави впечаток е лепчето со лукче на Шлеа кое е приготвено со многу љубов и страст барем така јас го доживеав го перцепирав. Шлеа потребно е твое почесто присуство на темава со одлични идеи и рецепти Ми остава впечаток ми привлекува внимание во последно време и Т Трповска која со своите рецепти се прикажува во позитивно светло, го демонстрира својот талент, индивидуалност, стилски пресентирано со свој потпис на гарликли грл што алудира на фактот дека ужива во готвењето и го доживува како умешност - уметност на свој начин.