Za da ne stavam slika vo natprevarot da ne im go zemam prvoto mesto,resiv tuka da kazam sto zgotviv TEGNATO so kisela zelka i BODENIK so praz. Aj...neka pobedi tamu nekoj drug..
@macka91 сѐ е од убаво поубаво но, мене прво ми фатија око the centerpieces. Имаш некоја фотографија од поблизу да ставиш во соодветна тема? Што има во основата на вазната под портокалите, грејпот и лимоните? И што точно го држи овошјето фиксирано за ѕидот на вазната? Долго време ги гледам истиве декорации низ Пинтрест и празничнава сезона е вистинскиот момент да пробам нешто ново. Heeeelp, pls? Btw, блазе им на гостите на @AnaKarenina и @macka91 (во отсуство на drooling емотиконче).
Еве, во знак на извинување до публиката на темава, за off topic од утринскиот пост, едно торте од архива*: Нова доза, можеби околу Нова година. *конечно се добрав до PC.
Немам слика од блиску (не стигнав да сликам и тоа ) Вазната ќе ја наполниш со цели портокали, ќе исецкаш овошје на кругови и ќе ги ставиш на ѕидот од вазната и вода. Фиксирано го држи овошјето што е цело ставено во вазната.