Си кувам според расположение па често ги заборавам рецептите. Состојки: Боркула Шампињони Лук Кромид Моркови Стек Магдонос Оригано Босилек Црн бибер Вегета Хопла Кашкавал Приготовка: Прво го пржиме стекот, па го оставаме настрана. Во истата тава прво го пржиме кромидот, потоа ги додаваме останатите состојки. Откако се ќе се спржи го враќаме стекот во тавата и додаваме плус хопла и еден филџан вода. Додаваме плус сол, вегета, оригано, кари, босилек и оригано. Потоа кашкавалот го сечеме на ленти и исто го ставаме во тавата. Ја оставаме тавата уште неколку минути на тивок оган потоа послужуваме. За гарнир одлично оди со ориз или со паста. Се надевам дека ме разбра не суѓ многу вешта во објаснување на рецепти.
Веган мафини со вишни (се извинувам за лошата слика, ама нестрпливост..) Рецепт овде http://goodfood.uktv.co.uk/recipe/vegan-raspberry-muffins/