Рецептот ми е запишан одамна од интернет, кога барав рецепти за чоколадни мафини Еве линк, го најдов. Со тоа што, кога прв пат ги правев мафините, ми испадна многу смеса (дупло може да се рече). Па тоа што ми остана го замрзнав и го направив следниот пат. Јас имам нормална големина на калапи, од оние за 12 мафини. Меѓутоа испаѓа многу смеса. Затоа сега ја направив истата смеса, ама наместо во калапи, ја ставив во ваков сад За да имате ориентација колкав е, димензиите му се исти како на калапите за мафини (само нормално овде собира повеќе). Внимавајте при изборот за сад за печење, бидејќи сепак рецептата е за мафини, па може многу низок да ви испадне колачот. Инаку јас го печев на 200 степени, околу 20-25 минути (не знам точно, ретко се раководам според време).
Mh mh odam vo kujna da si napravam nesto. Vi gi iznagledav slikite i mi se prijade nesto ubavo. A inace imam mana na mobilniov i nemozam da prikacam slika :/
Она коа имаш уметник по дома. Иначе морам мојата импресија од вишњовачата да ја споделам,ми стана омилен пијалок на сите времиња. Cheeres.