@PUPICA ме потсети на старите времиња. Ова баба го правеше се утепувавме јадејки и мирисајки отпосле @kuc јас мислаж дека никогаш нема да можам да направам вакви убави форми. Ако не ти е тешко лп плс за постапка ако треба и нацртај 100 пати се обидував и не бидува никако
Ако имаш време сподели ми го рецептот во лп за тортата. Инаку проблемот за формите на кифилите е во тоа што најверојатно кората не ми успева да биде олругла и добро исукана за да се сече на парчиња или пак и дамите парчиња не ги знам да ги работам. Што знам.. многу сакам ама не ми успеваат баш вакви ко деформирани ми излагаат а знам дека вака се сечат.
Фамозниот бурек со готови кори П.С.По не знам кој пат ќе речам "алал да и е на таа/тој што го измисли рецептов" Брзо,вкусно,па и за посни денови...
Фала. Ептен лесно и вкусно, посебно за сега кога ке се стопли. Немав време да одам до продавница па вака направив пробно, наредниот пат обавезно ке додадам нешто.
Макарони без варење печени во рерна. После додадено павлака и јајца на една страна, тоа жолтото додадов и кари, и на десна страна зденки шунка и малку од смесата со павлака коллу да не е суво. Карии